Ruokaa verkosta

Minä kun olen sen sukupolven ihmisiä, jolle ruokaa verkosta tarkoitti aikoinaan sitä, että lähdettiin isäukon kanssa aikaisin aamulla merelle verkoille, ennen töitä ja koulua ja sama toistui iltaisin, sitten töiden ja koulun jälkeen. Kun kuulin joskus jo hyvän aikaa sitten, että ruokaa voi tilata verkosta, niin ajattelin, että kyllä menee maailma hulluksi, eikö enään käydä edes kaupassa? No ajat muuttuu, ihmiset ja tavat muuttuvat, mutta miten minä vannoutunut vanhanliiton ihminen päädyin verkkokauppaan? Kuten aiemmin kirjoitin, tässä on oltu flunssan kourissa ja vaikka tuota pahinta tautia ei nyt ollutkaan, niin flunssa jäi sitkeästi asumaan, yskittää, niiskuttaa, jopa aivastuttaa ja se jos mikä, on monille kaupassa kanssaolijoille tällä hetkellä hiukan vaikea asia. No syödä pitää flunssaisenakin ja jostainhan sitä ruokaa on saatava? Pienessä lähikaupassa asioiminen onnistuu väkimäärän suhteen hyvin, kun katsoo vähän mihin aikaan menee, mutta miten alkoikin kurkkua kutittamaan niin makeasti jo kaupan ovella. Reissusta tuli hyvin pikainen kierros ja vain osa tarvittavista tarttui mukaan, se tunne, kun tuntuu, että pitää keuhkot yskiä pihalle ja nyt et sitä mielellään tee, vaan koitat kestää sen kutinan kurkussa, ainakin autoon asti. Kotona kävi sitten selväksi, että ei hyvä, olis pitänyt ostaa muutakin, millä minä nyt sitten ruokaa hommaan? Mieleen tuli paikallisen K-Supermarket Oulainen mainos, jossa on myös ruuan kotiinkuljetus tai nouto. Mietin hetken pitäisikö? No kokeillaan nyt kuitenkin, sivusto auki ja täähän on oikeastaan kulinaristin mekka. Lähdet vaan valitsemaan tuotteita ostoskoriin, itse menin tuotevalikoimaa järjestyksessä läpi, niin muistaa paremmin kaikki, mitä sitten tarvitsee. Tuotteiden vertailu on helpompaa, kuin kaupassa, näet hinnan, näet kilohinnan, tuotetiedon helpommin, kun ne lasit on kuitenkin täällä kotona, kaikenkaikkiaan varsin kätevää. Sitten vaan syötät tietosi, maksutietosi ja valitset toimitustavan, joko nouto noutopisteeltä tai kotiinkuljetus, toinen maksaa 4.90 ja toinen 9.90. Olisin voinut ottaa kotiinkuljetuksen, mutta sitä ei olisi saanut enään samalla päivälle, joten valitsin noudon. Kauppa ilmoitti ajan, millä välillä voin tuotteet hakea ja sitten vain odotteleen tuota hakuaikaa.
Kaupan pihalla on selkeä kyltti, mistä ostokset noudetaan, siihen vain ruutuun autolla, siinä on numero johon lähetetään tekstiviestillä oma nimi ja hetken päästä myyjä tuo ostoksesi autolle. Kuvan mukainen paketti odotti siis noutajaansa ja täytyy sanoa, että jos se näin vaivatonta on, niin joskus maksan kyllä sen vitosen terveenäkin, ainakin kovimpaan ruuhka aikaan. Näin helppoa se siis on ja minimoidaan kontaktit ihmisten kesken, nyt kun sitä pitää välttää koronan takia, kuten tämän syysflunssankin ja ruokaa saa siis edelleen verkosta, kuten ennenkin, nyt vain muutakin, kuin kalaa.
Nyt on sitten reilusti evästä, ehkä innostuin jopa liikaa, mutta suhteessahan se toimituskulu pienenee, mitä enemmän tilaat, tai niin minä ainakin ajattelen. No sen verran vanhanaikainen olen, että pitää siellä kaupassakin taas käydä, kauppiaalle pitää sanoa päivää, täällä vielä henkilökunta iloisesti tervehtii ja sitä kalaa haetaan mieluusti siitä tuoretiskiltä, mutta verkkokauppaa voi suositella hyvinkin näinä aikoina, tässä tilanteessa, se sopii jopa meille vanhanliiton ihmisille. -Markku-

Kommentit