Etätöihin kotikonttoriin

Niinpä se korona siirtyi alueellamme kiihtymisvaiheeseen ja uudet suositukset astuivat tänään voimaan. Se tarkoitti minun kohdalla siirtymistä etätöihin, siispä eilen pakkasin töistä lähtiessä tietokoneen ja aika paljon muutakin mukaan, aika näyttää, mitä jäi ottamatta? No nyt meni jo rutiinilla, kun myös kevät meni etätöissä, niin oli jo paikka aikalailla valmiina kaikelle, olohuoneen nurkkaan tuli työpiste tehtyä, tästä näkee niin hyvin ja on vähän kaikki lähellä, itse puhun maisemakonttorista, kun ikkunan takana on välillä lintuja, jänis, naapurin kissa ja onpa siitä hirvikin juossut tälle syksyä, en siis ihan keskustassa asu. Tällainen maisemakonttori nyt sitten on käytössä.
Siinäpä on oikeastaan kaikki, mitä tarvitsee, pallotuoliin on kiva istua hetkeksi kahvikupin kanssa ja katsella ulkona satavaa lunta, hyvin harmooninen ympäristö on siis ikkunan takana ja kun sisustuksen on saanut tehdä väyrysmäisellä asenteella, minä itse suunnittelin, ostin tavarat ja asettelin ne itse paikalleen :) Kyllä tässä viihtyy, radion saa laittaa taustalle soimaan, mitä haluaa kuunnella, loppujen lopuksi täytyy sanoa, että kyllä aika pieneen mahtuu arkkitehtisuunnittelijan työpiste.
Onhan tämä toki minimissään tässä ja luonnollisesti kaikki laatta- ja värimallit, lattiamallit yms. ovat toimistolla, mutta teknistä tietoa löytyy nykyään netistä niin hyvin, että ilman tuotekansioitakin pärjää. Onhan tässä valtava etu, kun yleensä työmatkaan kuluu päivässä tunti, nyt voin tuon kulkemisen ajan käyttää vaikka liikkumiseen:), siis omaan kuntoiluun, voin käydä vaikka tunnin kävelyn tekeen tuolla ajalla, minusta tässä on paljon positiivista, ei tarvitse kulkea ja kun palaverit on periaatteessa kaikki kielletty tai siis ne käydään teams palavereina, niin ei oikeastaan ole väliä, missä piirtää/suunnittelee, kun kuvat liikkuvat sähköisesti, yhteyttä voi pitää niin monella tavalla ja toinen voi kommentoida vaikka suoraan pdf-tiedostoon haluamansa muutokset. Toki se kaveri, jolta kysyä vierestä mielipide puuttuu, se on nyt vaan vähän hitaampaa, mutta onnistuu. Etätyö on tullut varmasti jäädäkseen niille aloille, jossa se on mahdollista, samoin teams palaverit, onhan se oikeastaan vähän hölmöä, että väki ajaa hirveitä matkoja, kukin suunnaltaan ja istuu tunnin palaverin ja ajaa takaisin. Etätyö aiheuttaa varmasti tunteita, kun kaikilla ei siihen mahdollisuutta ole, kaupassa on väki oltava töissä, kuten palvelualoilla yleensäkkin, hoitohenkilöiden on oltava töissä, hoitamassa lapsia, vanhuksia ja kaikkea siltä väliltä, kaikki ei voi valitettavasti valita. Itse ajattelen, että kun mahdollisuus on, niin olisi tyhmää jättää se käyttämättä, toki sen verran taidan kuulua riskiryhmään, että sekin kyllä jo ajaa etätöihin, mutta sekin on kaikkien etu, että ne jotka pystyy, siirtyvät etätöihin. Toivottavasti tästä ajasta osataan poimia ne hyvät jutut jatkossakin, kun tämä korona aika loppuu, tästä on kuitenkin opittu hyviäkin asioita ja ihmisellä on taito keksiä ratkaisuja poikkeustilanteessa, monesti se vaan menee, niin että, silloin niitä vasta mietitään ja keksitään, kun on poikkeusolot. Koitetaan sopeutua tilanteeseen kaikki, ehkä tämä on jonkinlainen pysähdys ihmiskunnalle ja osataan taas arvostaa niitä asioita, joita pidetään itsestään selvänä, kuten vaikkapa sitä omaa kotia. -Markku-

Kommentit