Joulua kohti

Joulu se saapuu tänäkin vuonna, sen huomaa markettien lisääntyneestä karkkivalikoimasta, suklaata on yllin kyllin sulatettavaksi. Noo on siellä toki paljon muutakin jouluun liittyvää, eikähän se nyt niin mahdottoman kaukana ole, se on reilu kuukausi ja ollaan juhlan ytimessä. Kaupan alalle povataan kaikkien aikojen myyntiä, ihmiset eivät pääse matkoille, niin laitetaan sitten kotia kaikkea. Itse en tunnusta olevani jouluihminen, mutta olenko sittenkin? No myönnetään, että omalla tavallani, minusta on kiva kun on joulun tunnelmaa ja se ei tarkoita tavaratalon kaaoksessa olemista, on kivempaa laitella vähän valoja pimeään, kynttilöitä voi poltella, linnuille vai laittaa syötävää ja seurata, kun tulevat lintulaudalle syömään. En oikein aina ole ymmärtänyt ajatusta, että kaikki yrittävät keksiä toisille jotain ostettavaa puoliväkisin, toki lapset ja läheisimmät kuuluu minunkin lahjalistalle, mutta kun ne joille paras lahja olisi vaihtolava pihalle, entisten tavaroiden hävittämiseen, yrittävät väkisin keksiä toisilleen jotain materiaa, niin siinä kohtaa voisin opetella leipomaan vaikka hedelmäkakun, se nautittaisiin heti, eikä jäisi hyllyn täytteeksi. Sen verran piti minunkin jo joulua laittaa, että pihakuusi sai valot päällensä, minähän en siis ole jouluihminen, mutta postilaatikolla on nyt mukavempi käydä :) no annetaan joulun leijailla hiljakseen meille kaikille tavallamme.
Viikko muuten alkoi perinteisesti, haukotellen töihin, työpäivä harmaa kuin vallitseva sää, kotia ruuanlaittoon, astiat koneeseen ja sitä rataa, maanantai on arkipäivä ja siltä se yleensä tuntuukin. Sitten pääsin kuunteleen muutosvalmennuksen luennot ja aiheena käsiteltiin stressiä. Me ihmiset ollaan kyllä hyviä stressaamaan ja kun kehoituksesta mietti, mitkä asiat ne stressaa? Joulukaan ei ole niitä parhaita stressin poistajia, joka tilanteessa, mutta unenpuute varmaan se suurin ja kun on stressiä, niin eihän se sitten nukuta, kun aamuyöllä valvoo ja kuuntelee öljykattilan tohinaa ja voi mielikuvassa nähdä eurojen lentävän piipusta taivaalle ja kuin tilauksesta pihaan kaartaa kesken luennon öljyrekka. Enempikin nyt kyllä nauratti, siinä oli tilannekomiikka kohdallaan, no nyt ei tarvitse stressata, että tulisi kylmä tai lämminvesi loppuisi, asioilla on aina kaksi puolta, se on meistä kiinni, miten me ne näemme? Viikon alkuun sain tehtäväksi kiitollisuushaasteen, kaksiviikkoa joka ilta 5-asiaa paperille, mistä on kiitollinen? Kyllä asioita löytyy, kun miettii, moni asia on hyvin, mutta ihmisen mieli kääntää helposti ne negatiiviset ajatukset voitolle, vaikka oikeasti positiiviset vie voiton. Teennäiseen positiivisuuteen minä en usko, ei se elämä siitä parane, että paukuttelee henkseleitä ja uskottelee kaiken olevan hauskaa, kyllä se positiivisuus tulee elämällä ja tekemällä mukavia asioita ja miettimällä vaikka niitä asioita, mistä on kiitollinen. Näillä ajatuksilla uuteen viikkoon, katsotaan joko loppuviikosta joulu koristaa koko kotia :) Sunnuntaina ainakin on 35-asiaa paperilla, josta olen kiitollinen. -Markku-

Kommentit

  1. Tuttuni on sellainen, joka tosiaan nyt joutuu vaihtolavan hankkimaan, sillä on paljon pois heitettävää. Joillakin sitä tavaraa vain kertyy. Ihana lukea näitä blogeja, joissa valmistellaan joulua. Vaikka nyt kevät onkin, aina odotan innolla vuoden loppua sekä valojen ripustamista.

    VastaaPoista
  2. Tuo vaihtolava olisikin hyvä, varmasti kuljetusliikkeet semmoisia tarjoaa. Pitäisi itsekin raivata hieman meidän tonttia sekä hankkiutua eroon ylimääräisistä. Hyvä tehdä se ennen näitä isompia juhlia, kuten juhannus ja joulu.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti