Nyt ulkoilemaan

Joulu alkaa olemaan jo paremmalla puolella ja suurin osa meistä on syönyt ehkä hieman normaalia enempi, turvottaa ja sitä rataa. eipä huolta, nyt on hyvä hetki palata hetkeksi ruotuun ja lähteä vaikka ulos lenkkeilemään, maisemakin on kohdallaan, ainakin meillä täällä Oulaisissa saatiin kivasti lunta maahan ja se piristää ja mahdollistaa taas monenlaiseen liikkumiseen. Hiihtoladut on varmaan jo kunnossa, ainakin luisteluhiihtoon ja ladutkin pian, jos lunta tätä tahtia saadaan ja tuleehan siinä samalla hyötyliikuntaa lumitöissä, ulkojäille pääsee luistelemaan, maastopyörillä pääsee pyöräilemään, on mahdollisuuksia vaikka kuinka paljon ja muutenkin tuntuu, että nykyään moni käyttää sen vapaa-ajan jouluna liikuntaan/liikkumiseen mieluusti, ei ole pakko tylsistyä slipoveri neuleen päällä, kuusen vieressä kirjaa lukien koko joulua, vaikka moni tykkää siitäkin ja kukin viettää, kuten parhaaksi näkee. Niinpä mekin puolisoni kanssa tultiin siihen ähkypisteeseen, että ulkona tuiskuavasta lumesta huolimatta, teki mieli lähteä vähän oloa keventämään, reiluusti vaatetta ja pelkkä pukeminen meni jo alkulämmittelystä. urheilukellot säätöihin, ettei vaan hyvä lenkki mene ohi ja matkaan. Tällä kertaa suunnattiin ihan kotiympäristööön, sieltä voi löytyä monesti mielenkiintoisia paikkoja, aina ei tarvitse kauas lähteä. lähialueelta voi löytyä jänniäkin paikkoja.
Nyt on hyvä kulkea vielä erilaisilla luontopoluilla ja reiteillä, siellä ei vielä liikaa lunta ole ja monelle maistuu vaikka makkaran paisto laavulla, mikä olisikaan parempaa jouluruokien jälkeen, kuin laavulla nuotiolla paistettu makkara, ai että, onneksi tämä jäi mielikuvaksi omalta osalta, vaikka laavu löydettiinkin, niin makkaraa ei ollut mukana, ei onneksi edes tikkuja.
Itse odotan jo kovasti pääsyä järvenjäälle lumikenkäilemään, niillä kun voi vapaasti sitten liikkua, mihin haluaa, mutta tämän talven jäätilanteen kanssa saa olla tarkkana, monessa paikassa virtaa sula vesi, eikä sinne kannata lähteä liian rohkeasti urheilemaan, itse luotan paljon kelkkailijoihin, kun jälkiä alkaa järvelle ilmestymään, niin kyllä se sitten kantaa tällaisen isommankin miehen :) Mikä mahtaa olla jäätilanne, kun isommat ojat ja purotkin virtaavat vielä vapaina?
No lajeja löytyy, siitä ei liikkuminen ole kiinni ja vaikka tämä joulunaika menee itsellä ainakin vähän tällaisena ylläpitoviikkona, suuria tuloksia en tältä odota, katse on jo uudessa vuodessa, niin pikku liikunta ei ole pahasta, telkkarin ääreltä on hyvä lähteä vähän päätäkin tuulettamaan ja tuleehan liikkuessa sitten jopa nälkä, tuo tunne joka tahtoo olla kadoksissa näin jouluna. Itse olen sitä mieltä, että kinkku sulatetaan kolmeen kertaan, alkaen syksystä vyötäröltä, muutama päivä ennen uunia pakkasesta ja kevättalvi joulun jälkeen. Liikkumisen iloa kaikille, loppuviikko tuo tullessaan sitten uudenvuoden nakit, patongit, juustot, tortillat...on tämä melkoista vuoristorataa, mutta toimikoon vanha kliseinen sanonta, ei ole väliä, mitä syö joulun ja uudenvuoden välillä, vaan sillä, mitä syö uudenvuoden ja joulun välillä :) -Markku-

Kommentit