Parempaa Uutta Vuotta

Se on jälleen vuoden viimeinen päivä, vuosi vuodelta se tulee nopeampaa, tuntuu ajankulu kiihtyvän ja työvuodetkin vaihtuvan aina vain useammin. Vuosi on ollut erikoinen, ei vielä vuosi sitten olisi kukaan uskonut, millainen vuosi tästä tulee? Haasteita on riittänyt itse kullakin, osa on selvinnyt kohtuudella, osalle on tullut suuriakin muutoksia, on mennyt työpaikkaa, on haasteita yritystoiminnassa ja monelle niitä haasteita on tullut ihan tavalliseen arkeen. Tässä kohtaa vuotta on aina tapana toivottaa kaikenlaista hienoa uudelle vuodelle, vähän kliseiseltäkin kuulostavin sanoin, menestystä, onnea, hyvää...ehkä tässä tänävuonna kaikki on joutunut pysähtymään jollain tasolla elämässään ja miettimään näitä elämän realiteetteja, ei kaikki olekkaan itsestään selvää, elämässä tulee ulkoisia muuttujia, jotka ovat kuin sää, ne muuttuu, eikä niille voi mitään, niiden kanssa pitää oppia vain elämään. Mistä parempaa uutta vuotta? Kyllä se pohjimmiltaan menee niin, että meidän on itse tehtävä siitä vuodesta parempi, on niitä ulkoisia tekijöitä, mutta kyllä se parempi vuosi tulee, kun aletaan tekemään hyviä asioita elämässä ja siinä arjessa, se on jokaisella toki omanlaisensa ja omat jutut, mutta jos jokainen koittaa korjata niitä, mitä omasta mielestään itsellä on pielessä, niin vähitellen siitä arjesta tulee parempaa ja arki on sitä ihmisen juhlaa, sitä se vuosi suurimmaksi osaksi on. No meille saatiin jo oikea talvi, vaikka vielä ei olla ihan kuvan mukaisissa tunnelmissa, kuten kuvassa muutaman vuoden takaa, Pyhänkoskella oli alkuvuonna n.-30, ihan niin kylmää ei kaipaakkaan.
Liian tiukkoja uudenvuodenlupauksia en aio tehdä, sekin on koettu, että lupaan laihtua 30kg, lupaan sitä ja tätä...no ei ne sillain mene, ikää on tullut ja vähän ehkä ajatustakin enempi, nyt lähdetään tekemään asioita oikein liikunnan ja syömisen suhteen ja katsotaan mihin se johtaa, kunhan olo paranee ja jaksaa paahtaa menemään, niin siinä on tavoitetta, enempi, kuin puntarin lukemassa. Ei nyt mennä asioiden edelle, mutta minä odotan jo kovasti sitä hetkeä, kun ladulla hiihdät kevättalvella ja aurinko alkaa lämmittämään kasvoja, se on aina sellainen hetki, joka saa ihmisen kunnolla käyntiin uudelle vuodelle.
Elämässä on paljon muutakin, kuin syöminen ja liikkuminen, siksi toiveita vuodelle on paljon muitakin, on haaveita monesta asiasta ja asiathan toteutuu haaveilemalla, pikkuhiljaa ne päänsisällä aina jalostuu ja vähitellen ihminen alkaa toimimaan haaveiden mukaan ja ne muuttuu todeksi, pitää vain jaksaa uskoa itseensä, tämä blogikin on vuosia pyörinyt mielessä ja nyt se on totta, asiat muuttuvat todeksi. Kaikille haluan toivottaa Parempaa Uutta Vuotta, tehdään siitä sellainen, ei jäädä odottelemaan, että ulkoinen tekijä muuttuisi yhtäkkiä niin, että jokainen seilaisi myötätuulessa lottovoitto taskussa, vaan tehdään omat asiat mieleiseksi ja huomataan, että kohta mennään kivassa myötätuulessa. Tänään on kuitenkin aika vähän juhlia, eikä miettiä liian suuria, juhlitaan, kukin tavallamme, pidetään hauskaa ja lähdetään Uuteen Vuoteen 2021 iloisin mielin! -Markku-

Kommentit