Tunnelmoidaan kotona

Joukuun ensimmäinen, nyt ainakin saa jo laittaa jouluvaloja palamaan, ja alkaa tunnelmoimaan, joulu on jo ovella, saihan tänään kaivaa sen ensimmäisen suklaan palasen kalenteristakin. Samaan aikaan tulee kovia rajoituksia ja suosituksia koronan takia, se kiristää nyt otettaan ja joulusta tulee varmasti erilainen, vähän jokaiselle. Nyt voi vaan jokainen kaivaa luovuutensa esille ja luoda sellaiset puitteet, kuin se on mahdollista. Itse on tullut pihalle kyhättyä, sanotaan nyt minun mittapuulla, pientä "joulumaata", onhan se kiva kun pihalla on valoisaa, kun täällä yleensä on niin pimeää, meillä kun ei katuvalot pala täällä. Joulupukkikin on savupiippuun pyrkimässä :)
Pakko sanoa, että suurimmat haasteet valoille oli virtojen vetäminen, nyt niitä on vedetty kolmella kaapelikelalla ja pienemmillä jatkoroikilla ja kaikki tietysti ajastimen takana, niin eivät pala yötä päivää. Tonttu piti laittaa tarkkailemaan ja korkealtahan sitä parhaiten näkee, niin ei muuta kuin tikkaille kiipeämään, ei sitä korkeanpaikan kammoisen mukavinta puuhaa. Tonttu sai vielä omat valaistut tikkaat puuhun.
Vuosi vuodelta tuntuu olevan enemmän erilaisia valaistuja asioita ja kun yksi valosarja jäi pyörimään ylimääräisenä, niin johonkinhan sekin oli kietaistava ja nyt määräävä tekijä oli vapaana oleva pistokepaikka. Vanha polkupyörä on kannatellut talon numerokylttiä siinä jo vuosia ja kun satuin näkemään tässä taannoin valaistun pyörän, niin siitähän se ajatus sitten lähti ja nyt valot koristaa tuota vanhaa fillaria.
Itse pidän hienoimpana kuitenkin pihakuusta, joka sai päällensä lipputankovalosarjan ja se ei ihan heittämällä mene, vaatii pitkää jatkovartta, tikkaita, akrobatiaa ja hyviä hermoja, niin kyllä ne siihen sitten vulkanisoituu.
Pihamaalta siis tunnelmaa nyt löytyy ja sisälle lisäillään pikkuhiljaa, tänä vuonna joulu tulee siis olemaan monellakin pitkälti kotioloissa, nyt jää valitettavasti kyläilyt sitten tekemättä, omassa porukassa, omalla tavalla, ehkäpä tässä pitää joku lautapeli vaikka tilata ja palapeli on takuuvarma ajanviete jouluksi. Itseä nyt harmittaa liikuntapaikkojen sulkeutuminen, elämäntapamuutos on jo hyvässä vauhdissa, mutta nyt tarvitaan luovuutta silläkin saralla, tänään liikunta hoitui lumitöissä, vajaan tunnin sain kolailla pihamaata ja se käy hyvästä treenistä. Lunta jos tulee, niin hiihtämään toivon mukaan päästään myös. Lenkkeily maistuu ja viikonloppuna tuli tehtyä hyvä ostos, kun pitkän harkinnan jälkeen löytyi sopivat nastakengät ja niillä on kyllä hyvä liikkua tuolla jäisillä kaduilla. Nähtäväksi jää, kuin erilainen joulu tästä tulee, mutta nyt mennään sillä asenteella, että turhat liikut pois ja vietetään hyvinkin perinteistä kotijoulua perhepiireissä, niin ei mene alkuvuosi sairastaessa ja saadaan pidettyä liikunta yllä, erilaisena, mutta ihminen on sopeutuvainen ja liikutaan tilanteen mukaan. -Markku-

Kommentit

 1. Oletpa tehnyt todellä kekseliäitä pihavalaistusratkaisuja. Itsekin tykkään laittaa pihaa ja käyttää aikaa koristeellisiin ratkaisuihin. Viimeksi suunnittelin itse netissä talon numerokyltin.

  https://hannahhoijar.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia vaan, parina talvena tullut värkättyä koristeiden kanssa.

   Poista

Lähetä kommentti