Aurinko meitä liikuttaa

Jälleen täytyy todeta, että aurinko se on joka meitä liikuttaa, tiistaina oli aivan upea auringonpaiste ja kajastus jatkui melkein koko matkan ajaessani Ilmajoelle, vasta Kauhavalla alkoi sitten viimeisetkin rippeet hävitä horisonttiin. Poikkesin ruokatunnilla kylällä ja oli aivan pakko ajaa jokirantaan katsomaan, upeaa maisemaa ja kuunnella, kuinka jäätyvä joki juttelee, se ritisee ja hileilee omalla äänellään. ihmiset lähtevät liikkeelle pakkasesta huolimatta, kunhan aurinko näyttäytyy, oli sitten kesä taikka talvi ja vaikuttaahan se, tuskin minä olisin jokirantaan ajanut räntäsadetta katsomaan? Elämäntapamuutoksessa on paljon muuttuvia tekijöitä, joille ei mitään voi ja yksi niistä on juuri sää, se kun ei aina paista täällä pimeässä pohjolassa ja aina pitäisi jaksaa liikkua, siinä sitä haastetta onkin motivoida itsensä liikkeelle, ei niin hyvässä säässä, mutta onneksi tulee näitä upeitakin kelejä.
Pyhäjoki virtaa upeana Oulaisten kaupungin läpi. Me ihmiset hakeudumme mielellään myös siis veden äärelle, luonnonilmiöt kiehtoo meitä ja onhan vedellä aina rauhoittava vaikutus ihmiseen, joko se virtaa tai lainehtii hitaasti, moni on kuunnellut laineiden liplatusta ja lähes nukahtanut siihen, näistä alueista kaikkien kannattaa pitää huolta ja kiitosta pitää antaa Oulaisten kaupungille siitä, että tuon joen merkitys on vähitellen tajuttu sen virkistyskäytössä, vaikka allekirjoittaneellakin olisi paljon ideoita sen kehittämiseen, mutta pikkuhiljaa se siinä jalostuu.
Jokirannassa kulkee kiva ulkoilureitti ja siinä on myös Frisbeegolfrata jossa puitteet on kohdallaan, se on kesällä hyvin suosittu paikka viettää aikaa, voi kävellä, frisbeegolffata tai ihan vaan vaikka istuskella ja katsoa jokea. Nyt vietellään sitten pakkaspäiviä täällä Tuohelassa ja odotellaan kevättä, eteenpäin on menevän mieli ja vaikka nyt ei uudenvuodenlupauksia tullut tehtyä, niin toiveita olisi paljon, olisi kiva kun asiat etenisivät, sitä kun on aina ollut kuin tuo joki, eteenpäin pitää päästä, paikallaolo ei ole oikein se minun juttu. Toiveiden toteutumista odotellessa voi vaikka ruokkia pikkulintuja, nekin odottaa kevättä ja uusia tuulia, katsotaan muuttaako myös pikkulintujen mökki tämän vuoden aikana.
Hieman hyisemmän näköinen on pihalla oleva kasvimökki, kyllä kurkut ja tomaatit löytyy vielä kaupan hyllyltä, niiden syömiseen tulee nyt vahvaa suositusta joka tuutista, ihmiset syötetään jouluna, kuten nuo lintulaudan talitintit syksyllä ja joulun jälkeen niitä koitetaan laihduttaa, no toiset laihtuu helpommin, siis tintit ja me muut tehdään siihen vähän enemmän sitten töitä, mutta samanlaista kiertokulkua mennään:)
Tässäpä oli tämänpäivän teoriat, nyt on sitten pyhät vietetty ja alkaa vanhan kansan "härkäviikot", eli ilmeisen nuukasti koitetaan elellä, niin kulutuksessa, kuin ruuankin suhteen, odotetaan, että aurinko laittaa meidät kunnolla liikkeelle ja mennään, kuin virtaava joki, etsien se paras uoma kulkea ja toivotaan, että laihdutaan, kuten talitintit keväällä, helppoa, malli löytyy luonnosta, sitä pitää vaan seurata. -Markku-

Kommentit