Kylmää ja kaunista

Sen verran paukkupakkaset tuli Tuohelan maillekkin, että piti aamulla heti vetäistä villasukat jalkaan, mittarissa liki -30 astetta ja taitaa iltaa kohti mennä vielä rikkikin? Nyt jos koskaan tuntuu kivalta istua kotona etätöissä, ei tarvitse edes yrittää saada autoa liikkeelle, saati sitten lähteä itse palelemaan pihalle.
Vielä kun mielestäni maisemakonttorissani on näkymä kohdallaan, niin mikäs tässä on töitä tehdessä, kahvitauon aikana voi nostaa jalat kohti aurinkoa ja ihailla luontoa, joskus näkee jäniksen, joskus oravan, tänään ne on kyllä piilossa jossain lämpimässä. Päivän mietteenä on väkisinkin energiankulutus näin talvella ja paukkupakkasilla, kun mm lapissa on aina säännöstelty sähköä näin kylmällä säällä ja nyt yhteiskunnassa halutaan sähköistää lähes kaikki, niin mitenhän me liikutaan tulevaisuudessa, kun kaikilla on sähköautot, pyörät liikkuu kohta enimmäkseen sähköllä, sähkön kulutus kasvaa aivan valtavasti ja samaan aikaan sen tuotantomuotoja rajoitetaan ja vähennetään? On ehkä jo totuttu, että kovia pakkasia ei enään tulisi, mutta kyllä niitä vain tulee, ei ole niin ihmeellistä, että Helsingissäkin sataa lunta ja on pakkasta, vaikka sieltä mm Yle näytti suoraa lähetystä lumisateesta :) Noo kaippa näitä on joku miettinyt, sähköhellaan tuli lämpöä ja virtaa, tällaisena päivänä maistuu keitto ja mikäs parempaa, kuin nakkikeitto ja vielä vähän rieskaa kylkeen.
On muuten helppo tehdä vaikka etätöiden lomassa, Apetit pakasteena perunat ja keittojuurekset, noin 20 minuuttia kiehauttaa, sekaan nakkeja, tosin kunnon kulinaristi käyttää ne kuitenkin pannulla ensin, kattila voi kiehua töiden lomassa ja sitten vain syömään. Työpäivän päätteeksi päätin kokeilla tuota omaa autoani, miten liikkuu dieseli pakkasessa, no kyllä se vielä liikkui ja varmuuden vuoksi pistin tankin täyteen, luotto on siis kova :) noo todellinen syy on siinä, että on aina opetettu pitämään pakkasilla tankki täynnä. Sen verran se tuo maisema aina vetää puoleensa, että piti samalla reissulla käydä jokirannassa ihmettelemässä, se kun on niin kaunista, jäätyvä joki, joka höyryää auringonpaistetta vasten.
Joki kuvattuna molemmilta puolin sitä, kyllä se vaan kaunista maisemaa on, mutta samalla niin kylmää.
Tätä kirjoittaessa ei ole vielä ihan -30 rikki, mutta lähellä jo ollaan, kivahan sitä on sisältä seurata, kun ei tarvitse ulos mennä...paitsi että pitää sittenkin :) No siinä oli tämän päivän mietteet, huomenna alkaa viikonloppu, kelinkin pitäisi lauhtua ulkoiluun sopivaksi, mutta saatiin muistutus talvelta, kyllä se vielä Suomen säähän kuuluu ja muistuttaa välillä itsestään. -Markku-

Kommentit