Lintujen ruokintaa ja makaroonilaatikkoa

Alkaakohan arki kuulostamaan tylsältä, ehkä jo otsikonkin perusteella näin voisi päätellä, poikkeusajasta on tullut normaalia, nyt pitää vaan keksiä jotain siihen arkeen, vaikka sanotaan, että arki on ihmisen parasta aikaa ja arjestahan se meidän elämä pitkälti muodostuu. Tässä kun töitä tekee kotona ja koneelta tekee mieli irrottautua, kuten töissäkin kahvitunnille, niin on alkanut kiinnostamaan seurata pihamaan tapahtumia keittiön ikkunasta, voi sanoa, että siitä näkyy avaraluonto ainakin 70-tuumaiselta näytöltä.
Eniten näkyy talitinttejä, niitä on joukoittain paikalla, mutta myös punatulkkuja on paikalle eksynyt ja monia tunnistamattomia lintuja, toki myös harakat ja varikset koittavat osansa saada. Jänöjussit liikkuvat öiseen aikaan, mutta kyllä niitä päivälläkin näkee, porkkanat lopulta kelpasi niillekkin.
En tiedä kuinka iso pupu yhdyskunta pihalla asustaa, mutta jälkiä on paljon, pensaat yms. saisivat jättää rauhaan.
Tikka käy välillä aina koputteleen jossain päin pihaa ja toisinaan päästää jopa kuvausetäisyydelle.
Talitinteille olen kantanut auringonkukan siemeniä ja talipallot tietty lisänä, oravan kanssa ne niistä kilpailee, kurre päivystää grillikodan takana ja tekee sitten nopean iskun ja hakee tieten posket täyteen siemeniä, hauskan näköinen, kun keikkuu lintulaudan ja puun välissä :) Tällaista se on arki nyt, eikä siinä hauskahan nuita on seurata, itseasiassa alkaa kamerakuume olla kova, tekisi mieli ostaa vähän parempi kamera, saisi sitten kuvailla pihamaan elämää ja tietty riistakamerakin olisi paikallaan.
Nuorisolle ja itselle tekaisin makaroonilaatikkoa, jos nyt söisivät niin, että illalla paistinpannu saisi olla rauhassa, se kun sen verran ruuan käry leviää ja koita siinä sitten itse olla klementtiineillä. Ei pitäisi ikinä vitsailla, taisin toissapäivänä vitsailla tulevasta ravitsemusterapeutin käynnistä ja eilenhän sieltä posti toi kirjeen, että aika on varattu, armon aikaa reilu viikko, ei tässä nyt ihmeitä ehdi, paljonkohan lupasin syksyllä puolessa vuodessa pudottaa painoa? Onneksi on päivän kuunnellut radiosta uutisia, Trump, Ameriikka, elpymisrahasto, ilmastonmuutos...jaksaa ne aikuisetkin vääntää, mutta tekeepähän mieli vetäistä nastakengät jalkaan ja lenkille vähän päätä tuulettaan, ulkona liikkuminen meille suotakoon. -Markku-

Kommentit