Markun keittiöstä

Koska ihminen on kokonaisuus, enkä usko, että ihminen lopulta laihtuu, jos siltä kielletään kaikki, niin päätin lauantain kunniaksi tehdä hampurilaisia ja kun vielä puolisoni ja kaikki lapset sattuivat olemaan paikalla, niin mielelläänhän sitä vähän kokkailee. Valmistelut oli tietty aloitettu jo edellisenä päivänä, kun kauppaostoksia tein. Tässä kohtaa helposti sortuu tekemään liian isoa juttua, mutta kohtuus kaikessa, kenenkään leuat ei veny, jos sämpylöiden väliin on kaikki mahdollinen tungettu. Sitten ei muuta kun sipuleita pilkkomaan, tavallista ja kyllä kulinaristi sinne valkosipuliakin pilkkoo, varsinkin kun tietää jokaisen paikallaolijan siitä pitävän. Sen verran päätin hifistellä tänään, että sipulit päätin kuullottaa pannulla.
Pihvi taikinan ohjeen katsoin netistä kotikokin sivulta, se on yksinkertainen ohje, siinäkin pätee hyvin, että ei liikaa kaikkea, jauhelihaa, kananmunaa, mausteina suola ja pippuri, sekaan vähän sinappia ja kuulotetut sipulit. Voi sanoa, että on toimiva yhdistelmä, tulee pihviin sopivasti makua, mutta ei liikaa, voittaa kyllä kaupan jauhelihapihvit ja monen grillinkin lämmitettävät valmispihvit. Taikinan laitoin hetkeksi jääkaappiin maustumaan, kun se oli valmista.
Sittenpä vain pihvejä taputtelemaan, tähän myydään kaupassa ihan muottejakin, mutta ei tämä nyt niin tarkkaa puuhaa saa olla, kunhan on suunnilleen pihvin näköisiä ja ei kun uuniin paistumaan, asteita 200 ja minä tykkään kypsästä, niin paistoaika n.puolituntia.
Paistumisen aikana on hyvää aikaa pilkkoa väliin tulevat keventävät elementit, kuten kurkku, tomaatti, salaatti ja lisukkeena ihan edam juusto, kun cheddarit jäi kaupanhyllylle, mutta se ehkä parempi vaihtoehto, kun muistaa vaan ostaa. Kastikkeeksi ihan vaan kaupan hampurilaiskastiketta, tässä vain mielikuvitus on rajana, kastikkeita löytyy, tulista ja mietoa ja kaikkea siltä väliltä. Pöytä on katettu, pihvejä vain odotellaan.
Sämpylät olisi toki voinut leipoa itsekkin, mutta ajan säästämiseksi tuli valittua ihan kaupasta saatavat valmiit hampurilaissämpylät, jotka muuten isoinakin versioina lämpenee kätevästi leivänpaahtimessa, kun ei parempaa parillagrilliä omista. Siitä sitten jokainen vaan täytteleen omaansa, kiva oli porukalla syödä ja kokkihan saa vähän maistella jo kokatessa :) Noo tällä jaksaa taas pitkän aikaa, välillä pitää vähän herkutella, että jaksaa taas huomenna aloittaa vähän tiukempaa ruokavaliota ja tulihan tässä käytyä lenkilläkin, että kokonaiskulutus pysyy kohtuudessa, niin kestäähän sitä syödä. Ei muuta kuin rohkeasti miehetkin kokeilemaan, mitä keittiössä syntyy, nehän aina sanoo, että miehet on parempia kokkeja, no sillä nyt ei ole väliä, kunhan ruoka on hyvää. Jatkossa näemme Markun keittiöstä myös terveellisempiä vaihtoehtoja. -Markku-

Kommentit