Tervetuloa pakkanen ja arki

No nyt sitten ainakin jollain tavalla arki koittaa monessakin paikassa, vaikka koulut taitavat alkaakin loppiaisen jälkeen, mutta pyhät alkavat oleen vietettynä, eikä sillä, kyllähän niitäkin viettää, vapaata varsinkin, mutta arki luo jotenkin hyvän pohjan kaikelle, kuten pakkanenkin. Kun tässä tätä elämäntapamuutosta tehdään, niin arki sopii siihen parhaiten, vähän säännöllisempi unirytmi, joka automaattisesti luo säännöllisen ruokarytmin, tänä aamuna muuten karaisin itseni ja söin kaurapuuron, kokeillaan nyt, josko saisi sen tavaksi? Se on muuten jännä ilmiö, miten esim. liikunta onnistuu monesti arkena paremmin, kuin vapaalla, vaikka luulisi sen olevan toisinpäin, mutta helposti esim. pyhiä viettäessä, se päivä menee vaan jotenkin, kun arkena taas mennään aikataulun mukaan ja se sopii ainakin ihmiselle, joka on syntynyt elokuun lopussa, minkäs sitä horoskooppimerkilleen tekee :) Tänään aloitettiin aamu vaakan kautta, kun kuulun ainakin yhteen Facebook ryhmään, jossa taas yritetään keveämpää elämää, no monta kannustajaa on kait hyväksi, kun ei tee siitä liian raskasta ja stressaavaa. Pakkastoive toteutui ainakin riittävästi, pitäisi esittää toiveet varovaisesti, kun mittarissa on liki -20 astetta, mutta se sopii monella tapaa, ensinnäkin silloin on korkeapaine, mikä tarkoittaa, että fibromyalgia kivut on vähänä, se on sama, kuin kesähelteellä, silloin ei tarvitse kärsiä liikaa kivuista, joskin jotakin kohtaa kolottaa varmaan aina. Toisekseen pakkanen mahdollistaa jatkossa paljon harrastusmahdollisuuksia, ensinnäkin saadaan ladut kuntoon, kun maa jäätyy ja välillä saadaan lunta, ulkojäät saadaan luistelukuntoon, kun päästään jäädyttämään, järvi, joet ja meri jäätyy, päästään harrastamaan luonnonjäille, jossa voi tehdä kyllä sitten hyvinkin monenlaista, eilen oli Seinäjoellakin jo pilkkijät jäällä, itse odotan lumikenkäilyä järvenjäällä, kuten ihan yleistä patikointiakin siellä, se on erilainen ja vähän jännä ympäristö. Vaikka tiedän, että moni manaa tänä aamuna arkea ja viimeistään tuota pakkasta, on muuten omassakin pihassa toinen auto akku sökönä odottamassa korjaajaa, joka istuu lämpimässä ja kirjoittaa blogia, niin arki ja pakkanen on monessa asiassa kuitenkin yllättävän hyväksi, se on hyvä perusta kaikelle muulle tekemiselle, koitetaan siis sietää sitä.
Aurinkoa kohti mennään ja päivä pitenee pikkuhiljaa, minuutti minuutilta, talven pimeys on taitettu ja on ikäänkuin kiivetty pimeälle vuorelle ja lähdetään laskettelemaan valoa kohti, kohta aurinko lämmittää kasvoja, räystäältä tippaisee vesi ja hanki helmeilee kirkkaana...no ei mennä asioiden edelle, paitsi ehkä mielikuvissa, jotenkin nyt poltteleekin Lappiin, no talviloma on edessä, ehkäpä on aika alkaa suunnitteleen tulevaa lomaa, niin arkena kaipaa lomaa ja lomalla arkea, sellaisia me ollaan. Oikein hyvää viikon alkua kaikille, uusi vuosi on aina uusi mahdollisuus, näillä mietteillä uuteen viikkoon. -Markku-

Kommentit

  1. Meillä olisi oikein malliesimerkki autolle, jossa on akku sökönä. Uusi pitäisi hankkia. Meillä irtisanoi sopimuksensa lopullisesti kireiden pakkasten myötä, eikä vieläkään ole uutta hankittu. On sillä toki jo ikääkin, eli en ihmettele. Hieno tuo talvinen kuva. Tuonne olisikin kiva päästä hiihtämään.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti