Erilainen talvi

Kun katsoo Facebookin muistoja vuoden takaisesta ja samalla ikkunasta ulos, tätä kirjoittaessa, niin erilaisia on kyllä meidän talvet? Nyt on ulkona -15 pakkasta, lunta tulee reilulla tuulella tuiskuttaen, lunta on metrin kinokset paikkapaikoin, vuosi sitten siitä ei ollut tietoakaan. Kyllä meillä vielä oikeitakin talvia näköjään tulee, sen on tämä talvi osoittanut, jospa se vähän hillitsisi ilmastohysteriaa, koska se on minun mielestä nyt yliampuvaa, järkeviä tekoja tarvitaan, mutta ei pidä mennä ojasta allikkoon, uusimmat julkaisut kertovat, että Saksan ja Venäjän välinen maakasuputki itämerellä tehtäisiin nyt valmiiksi, mutta sitä ei otettaisi käyttöön? Se on hullutusta, jos jokin, vähän sama kuin heittäisi talon toimivan lämmitysjärjestelmän pihalle ennenaikojaan ja laittaisi uuden, kyllä se hiilijalanjälki vähenee kulutusta vähentämällä, eikä sitä lisäämällä, asiat pitää käyttää loppuun ja uusia vasta sitten.
No palataan alkuperäiseen asiaan, tällainen oli näky tasan vuosi sitten Seinäjoen Kyrkösjärvellä, nyt taidetaan odotella tuollaista näkyä vielä kuukauden päivät, joskin moni sen jo mielellään näkisi, lumitöihin uupuneita on jo paljon ja suurimmat sateet voivat olla vielä edessä?
Mieleen jäi vuoden takaisesta, kun paikalle osui avantouimari, siitäpä kaveri vain pulahti laiturilta järveen. Sen verran avantoa kokeilleena voi todeta, että ei ehkä se oma juttu kuitenkaan, mutta ihminen on sopeutuvainen ja harrastaa kuitenkin yleensä tilanteen mukaan ja säästä riippumatta.
Harvemmin on kyllä uimaranta näyttänyt helmikuussa, kuten vuosi sitten kuvassa ja ehkä se kokisi inflaation, jos ei olisi vuodenaikavaihtelua, ihminen vain on odottaja, talvella odotetaan jo kovasti beachia, toivotaan, että ensi kesänä ollaan jo vapaampia taas liikkumaan ja väki pääsee yleisille alueille nauttimaan niistä puitteista, mitä meille on suotu ja kaukolämpö lämmittää jokaista. Säästä huolimatta liikkumaan tekisi jo kovasti mieli, tässä on muutama päivä huilattu hampaanpoiston jälkeen, pitää nyt vähän jarrutella menoa, vaikka muutama päivä sisällä saa sukat pyörimään jaloissa, mutta samalla on hetki aikaa pysähtyä ja pohtia asioita, niitä kyllä nyt riittääkin, suuria juttuja listalla, jotka voivat aloittaa jotain ihan uutta, ehkä tässä jonkinlaisessa risteyksessä ollaan, katsotaan mitä tuleman pitää ja niistä lisää sitten, kun asioita varmistuu :)
Sitä kun on tuumailija luonne, niin asioita pitää aina pohtia aikansa, vaikka välillä toivoo itsekkin, että antaisi vaan antaa mennä ja pohditaan sitä sitten. Voitte arvata kumman kissan luonne on lähempänä omaa :)? Tällä viikolla muutosvalmennuksessa on teemana onnellisuus, mistä tulee ihmisen onnellisuus? Tutkimusten mukaan lottovoitto tuo hetkellisen onnen,sitten arki palaa, uusi auto tuo hetken onnen, sitten siihenkin turtuu, eikä se enään suuria Sfäärejä aiheuta, ihminen luulee monesti, että onnellisuus tulisi, jos saa ostettua kaikenlaisia asioita, niin se ei kuitenkaan mene, onnellisuus tulee elämällä ja ruokkimalla mukavia asioita, klassinen onko vesilasi puoliksi tyhjä vai täysi toimii tässäkin, jos alat ruokkimaan kaikkea negatiivista, niin onni kyllä kiertää sinut, mutta jos ruokit positiivisuutta, niin sekin kertaantuu ja voit huomata olevasi onnellinen. Se myös on harhaluulo, että toisilla on vaan onnea, eikä vastoinkäymisiä, kaikilla on vastoinkäymisiä, se on ratkaisevaa, miten niistä menee eteenpäin ja kumpaa puolta ruokit? Näillä ajatuksilla mennään, koitetaan nähdä ne elämän hyvät asiat ja saavuttaa onnellinen tila, silloin sujuu yleensä muutenkin asiat huomattavasti paremmin. -Markku-

Kommentit