Korona väsymys vaivaa jo monia

Niin kuin puhutaan turnausväsymyksestä, niin nyt alkaa selkeästi ihmisillä tuleen koronan kanssa se turnausväsymys, sen huomaa kaikista, niin kansalaisista, kuin päättäjistäkin, hermo alkaa kiristymään itsekullakin, eikä tämä kyllä enään itsellekkään ihan helpolta tunnu. WHO ilmoitti tasan vuosi sitten, että korona on maailman laajuinen epidemia ja vuosipa tässä on nyt aikalailla kaikki eletty tätä aikaa, viime viikolla oltiin kuulemma maalisuoralla tämän kanssa ja eilen tuntui, että voi olla vuosiakin vielä riesana? Sitä äkkiä ajattelisi, että itsellähän on helppoa, kun saa olla kotona etätöissä, mutta ei tämä niin sosiaalista ole olla kotona, hakea ruokalähetys kaupankulmalta ja vältellä paikkoja. En tiedä onko siinä edes järkeä, mutta kun on kuitenkin riskiryhmää, niin mielellään kuitenkin välttelee tartuntaa, tämä toki tarkoittaa mm.kausi influenssaakin. Erittäin epäselvä tiedottaminen ja selkeiden ohjeiden puute ei tätä kyllä helpota kenenkään osalta, monen asian kohdalla joutuu pettymään, elokuussa aloitettu muutosvalmennus kärsii tästä, syksyllä aloitettu liikuntaneuvonta kärsii tästä, kun välillä on paikat kiinni ja välillä niitä pitää vältellä, ei voi ottaa kaikkea irti nyt näistä. Kaupassa huomaa kuinka ihmiset eivät enään jaksa käyttää maskeja, ainakaan pienessä lähikaupassa, jossa välillä koittaa pyörähtää, päättäjillä alkaa pinna loppua ja virkamiehet tappelee keskenään, kuin politiitikot, on tullut kaikille jo se turnausväsymys ja vielä pitäisi jaksaa mahdollisesti pitkäkin aika. Sekään ei helpota, että uhkaillaan ulkonaliikkumiskielloilla, se ei kenenkään mieltä paranna, eikä siinä ole mitään järkeä, niin kauan kuin rajat eivät pidä, ei ole järkeä peittää ikkunoita ja kävelyttää vihollinen ovesta sisään, jos nyt kielikuvilla leikitään.
Koronan loppumisen odottelu on vähän kuin odottaisi talvella uimarannan sulamista, välillä se näyttää edistyvän ja sitten otetaan taas pakkia ja kun luulee, että kaikki on jo sulanut, niin tulee kylmää kyytiä ja taas odotellaan, että kaikki olisi niin kuin ennenkin ja päästäisiin taas normaalisti menemään porukalla kaikki sinne lämpimälle rannalle, uimaan ja ennen kaikkea tapaaman tuttuja. Ehkä se eniten hiertää tässä, että kaikille meille normaalista joudutaan nyt luopumaan, ei se kaikki niin ihmeelliseltä ennen tuntunut, mutta kun ne nyt on poissa, niin kyllä nyt kaipaa vaikka Tuurin Kyläkaupalle menoa.
Kunhan tilanne sallii, niin sitten taas noista ovista sisään, katseleen kaikkea enemmän ja vähemmän tarpeellista, mutta nauttiin vapaudesta liikkua ja istuskeleen ruokapaikkaan ja kahville. Vuosi on sen verran pitkä aika, että kyllä ihminen alkaa kaipaan niitä tuttuja juttuja ja nyt niitä osaa varmasti arvostaa enemmän, kuin ennen, kunhan se päivä taas koittaa.
Voidaanhan me nyttenkin hakea take away pizaa yms. eikä oikeastaan nyt muuta voidakkaan, kun ruokapaikat laitettiin kiinni, mutta eihän se sama asia ole, kun mennä puolison kanssa syömään jonnekkin ulos, se kun ei ole pelkkä syöminen siinä se juttu. Nyt "oikean ruuan" saaminen esim työmiehille on haastavaa ja moni turvautuukin varmaan pizzaan yms. no onhan se alkuun hyvää, mutta ei sitä kukaan pitkään syö. Ei olisi ikinä uskonut, että ruokapaikat joudutaan sulkemaan meiltä.
Toivotaan, että kevät näyttäytyy meille parempana ja korona lähtee siinä missä lumetkin, ainakin viime kesä oli helpompi, nyt moni tarvitsee aikalisän tuosta taudista, toistaiseksi kaikki vain tiukkenee rajoitusten osalta ja nyt tarvittaisiin käänne nopeasti, koska monelle tästä jää isot jäljet, kuten 90-luvun lamastakin. Aurinko onneksi nousee jokapäivä ja aina on toivoa paremmasta ajasta taasen ja sitten otetaan ilo irti siitä. Kunhan saadaan ulkona liikkua, niin kyllä me tästä selvitään, mutta sisälle meitä ei teljetä voi. -Markku-

Kommentit