Laavun kautta lomalle.

Viimein koitti taas se päivä, kun pääsi lomalle, ihan vaan talvilomalle, ilman suurempia matkasuunnitelmia. Aina se on vähän venymistä johonkin pisteeseen näiden vaivojen kanssa, ja sitäpä se taisi olla nyttenkin. Tänään vielä piti saada muutama homma liikkeelle ja kun ne sain tehtyä, niin sanoin puolisolle, että nyt lähdetään samantien käveleen järvelle. Paras tapa aloittaa loma, kun siirtyy noin 15 minuutissa ihan eri mailmaan ja kun tänään vielä sää oli aivan huippu, niin helppo oli irtautua töistä. Onneksi polku järvelle oli auki ja hanki kantoi, vielä kun paikka on aika lähellä kotia, Isojärvellä Oulaisissa, niin siirtymä pätkäkään ei ollut pitkä. Järvelle päästyä, eteen avautuikin aivan upea näky, maisema, kuin Vallilan verhoissa.
Ei ollut ruuhkaa, täydellinen rauha, vähän linnunviserrystä, tikka koputteli lähipuuta, kiva oli istahtaa aurinkoon, kun se vielä lämmitti kasvojakin niin makiasti, siinäpä sitä olisi voinut vain istuskella rauhassa, ei mitään kiirettä ja hälinää ympärillä, ehkäpä ihmisen parasta lomaa juuri tällainen, istua vain yhdessä vierekkäin ja tuijottaa järvelle aurinkoon ja haaveilla, että joskus olisi oma tällainen paikka jossain, ei liian hienoa, vaan sopivan maalaisromanttinen.
Ei se maisema paljoa tästä parane, Suomalainen järvimaisema, laavu rannalla, penkki järvelle päin ja aikaa haaveilulle. Joskus sen loman saattaa pilata yrittämällä liikaa kaikkea, vaikka monesti ne onnellisimmat hetket syntyy yksinkertaisista asioista ja rauhasta. Laavulle kun laittaa tulet, paistelee makkaraa ja hörppii päälle kahvit, termarista tai nokipannusta, niin siinäpä sitä nauttii elämästä, tulen tuijottaminen ja rätinä on jo itsessään hyvin rauhoittavia elementtejä.
Polun varrellakin oli kaikkea kivaa katseltavaa ja onni on, että näitä paikkoja löytyy kohtuu kävelymatkan päästäkin, vaivojakin kun on, eikä aina voi pitkästi kävellä, mutta halu mennä näille paikoille on kova, niin autolla pääsee kohtuu matkan päähän ja tulipa sitä lopulta käveltyä n.4-km
Paikkaa voi suositella pieneen päiväretkeilyyn ja laavu paikalta löytyy myös ulko wc, siellä on puita ja pieni tähystystorni järvelle, kaikki tarpeellinen löytyy, polku on hyvin merkitty ja matkalla on luonto aiheisia tauluja, joita voi vaikka perheen pienemmille esitellä, niin samalla oppii asioita luonnosta.
Hienolta näyttää kelit ja parastahan tässä on, että nyt se loma vasta alkaa, tarkoituksena suunnata merenrantaan mökille, nyt liikutaan luonnossa, nautitaan rauhasta, auringosta ja yhdessäolosta. Lunta piisaa lumikenkäilyyn, jäälläkin voi vielä liikkua, mökillä voi vaan loikoillakkin ja lomalla on lupa syödä vähän paremmin, kyllä loma on ihmisen parasta aikaa :) -Markku-

Kommentit