Ajatteleeko kukaan enään koronaa sairautena?

Ei varmasti päivääkään mene, ettei koronasta käydä keskustelua, mutta käydäänkö keskustelua enään itse taudista, vai kaikesta muusta siihen liittyvästä? Korona on tappava virus, jos tapauksia on maailmalla tällä hetkellä ollut/on n.137 miljoonaa tapausta, kuolleita liki 3-miljoonaa, ei itse taudin voi väittää olevan huijausta, eikä maailmanlaajuinen huijaus edes onnistuisi, kun tieto leviää jo kymmenen hengen porukastakin. Se mitä tehdään koronan varjolla ja kuinka paljon sitä käytetään hyväksi, on toinen juttu, mutta itse sairaus tuntuu unohtuvan, kun se on politisoitunut. Me ei tiedetä, mistä virus tarkkaan lähti ja miten, mutta nyt puhun itse viruksesta, koska se on se joka kiinnostaa riskiryhmäläistä pitkäaikaissairasta. Kun on seurannut rokotuskeskustelua ja niistä tulleita uutisia, niin ei ihan yksinkertainen asia päättää, ottaako rokotteen vai ei? Se kun tuli yllättävän nopeasti sitten kuitenkin eteen, mitä sen kanssa tekee? Reilu 27-vuotta sairastelua takana, riskiryhmään taitaa mennä ainakin rajoille, useammastakin kohdasta, niin tein tällaisen päätöksen.
Pfizerin rokote on nyt otettu, ajattelin että jos kerran Presidenttikin tuolla rokotettiin, niin jospa olisi vähiten paha? Itse rokotustapahtuma sujui ajanvarauksesta lähtien helposti ja se suoritettiin jäähallilla, jonne annettiin aika, korkeintaan 5 minuuttia ennen paikalle, piikki tuli jopa etuajassa ja sitten vain 15-minuuttia istuskella paikanpäällä, että nähdään, ettei tule mitään allergista reaktiota. Tätä kirjoittaessa, vain pistokohta on vähän hellä, muut mahdolliset oireet, kuten päänsärky, väsymys, lihassärky on lähes jokapäiväistä, niin eipä niitä huomaa :)
Rokotukset jakaa ja on aina jakanut mielipiteitä, mutta eiköhän anneta kaikkien kukkien kukkia, minusta täysin jokaisen henkilökohtainen asia, vähän kuin uskontokin tai alushousut, jokainen päättää ihan itse, ei se ole muiden päätös, eikä saa missään nimessä olla rokotuspakko. Vaikeampaa oli päättää isän puolesta viikkoja sitten, Alzheimer on jo vienyt siihen kuntoon, ettei itse pysty päättämään, niin lupa rokotukseen kysyttiin sitten minulta. Rokotepassia en kannata, se kun eriarvoistaa ihmisiä, eikä se sitten enään olisi jokaisen henkilökohtainen valinta, lisäksi nuoret kärsisivät eniten, kun ovat viimeisenä rokotejonossa kuitenkin. Erikoinen tautihan tuo on, kun huonokuntoinenkin voi selvitä vähällä, mutta voi viedä hyväkuntoisenkin todella huonoon kuntoon, ei oikein selvää kaavaa siihen ole löydetty? Miksi korona sitten herättää niin suuria tunteita? Varmasti jokaisen elämään se on vaikuttanut jollain tavalla, se on tuhonnut yrityksiä, unelmia, haaveita, ne ei aina mene tasan ja monet valtiovallan päätökset on mennyt suoraan sanottuna päin jotain...osa päätöksistä on ollut yliampuvia ja tuntuu, että terve järki on välillä ollut vähän hukassa, tietty tästä ei oikein ole kokemusta, eikä osata ennakoida taudin kulkua.
Me kaikki halutaan varmasti palata normaaliin arkeen, oltiin koronasta sitten mitä mieltä hyvänsä, otettiin rokote tai ei, on sääli, että meillä on yhteinen vihollinen, joka saa meidät riiteleen keskenään, kun me kaikki halutaan kuitenkin elää vain sitä tavallista arkea, kuten ennenkin. Tästä saisi loputtoman pitkän blogin, jos lähtisin tähän ne kaikki epäkohdat koronasta luetteleen ja tekstin ajatus oli palauttaa mieliin vain se ajatus, että meillä on kuitenkin virus joka voi aiheuttaa osalle meistä hyvinkin vakavan sairauden ja nyt keskusteluissa tahtoo unohtua terveydellinen näkökulma. Nähtäväksi jää, oliko rokotus oikea valinta, mutta se on tosiaan jokaisen henkilökohtainen valinta. Toivotaan pikaista paluuta normaaliin, arki nousee uuteen arvoonsa, kun siihen jälleen päästään. -Markku-

Kommentit