Kusikivellä käynti ja muita viikonlopun aktiviteettejä

Väittääkö joku korona aikaa tylsäksi, minusta näin keväällä löytyy tekemistä enempi, kuin siihen on aikaa käytettävissä. Joutsenet on saapunut lähes jokapaikkaan ja niiden perässä aika kuluu huomaamatta, joskus ne huomaa ihan sattumalta tieltä, kuten meille kävi vielä sunnuntai iltana.
Tällainen sattuma osui kohdalle sunnuntai iltana Alavudella ja joskus sitä vaan on oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Aloitetaan kuitenkin työstä ennen huvia, lauantai aloitettiin terassiremontilla, kun paremman puoliskon terassi koki kovia lumien tultua katolta. Keli kohdallaan, +17 ja aurinkoa, ei hyttysiä, niin eihän homma edes tuntunut työltä, enempi sellaista kivaa puuhastelua ja grillikin tuli viriteltyä siinä samalla valmiiksi talviteloilta. Minun painonpudotuksen heikoin kohta on, että mää oon hyvä palkitseen itseni ruualla, pitkä päivä ulkona puuhastellen vaatii kunnon eväät ja ei kun grilli tulille.
Kevään ensimmäiset hampurilaiset pihalla grillattuna, kohtuu helppoa ja pikaista, valmiit sämpylät lämpenemään, pihvit paistumaan, niitäkin löytyy monenlaisia paistovalmiina, jos ei itse tee, toki jos oikein hyvää haluaa, niin sitten tekee itse :) vähän sipulirenkaita grilliin, cheddaria pihvin päälle ja jokainen lisää kastikkeet maun mukaan, niin kyllä maistuu päivän ulkoilun jälkeen.
Sunnuntaina olikin sitten hyvä lähteä vähän vastapainoksi ulkoilemaan ja etsimään joutsenia ja muita lintuja. Vähän piilossa olivat aluksi ja samallahan sitä löytää kaikenlaista nähtävyyttä, kun liikkuu, todellakin kaikenlaista ja tästä voisi kyllä kehittää hyvän harrastuksen, mitä kummallisemman nähtävyyden löytää? Olin jo aiemmin kuullut tällaisesta nähtävyydestä Kurikassa, mutta siinä se nyt yllättäen tuli vastaan.
Kusikivi, paikka jossa Ruotsin kuningas pysähtyi tarpeelleen ohikulkumatkalla vuonna 1752. Kaikenlaista voi siis täältä Suomen maasta bongata ja nyt pitää kyllä etsiä lisää näitä kulttuurihistoriallisia paikkoja, voihan sitä näinkin sivistyä. Alajoen pelloilta Ilmajoelta löytyi sitten joutseniakin ja perinne aluetta, peltoa niin paljon, että Pohjois-Pohjanmaalta oleva tajuaa, miksi puhutaan, että Etelä-Pohjanmaalla kaikki on niin suurta.
Suurtulvat peitti aikoinaan 7600 hehtaarin alueen, opastaulussa mielenkiintoista historiaa.
Peltoa silmän kantamattomiin, Alajoen alue on yksi Suomen suurimpia peltoalueita ja siellä ei keväällä haise Pa..a, siellä haisoo raha :) Sunnuntai iltana vielä mutka Alavudella ja pitihän se kyläkaupalla pyörähtää, joka olikin auki aina 21.00 asti, korona pakolaisetkin rohkeni mennä sisälle, kun muita asiakkaita sillä hetkellä max 10-15, tuntui, ihan henkilökohtaiselta shoppailutunnilta, iso kauppa ja vähän väkeä sillä hetkellä.
Onhan se erikoinen kauppa, pienessä kylässä, herättää tunteita, mutta Suomalaiselle riittää, että halavalla saa ostokset ja onhan tuo paikkanakin nähtävyys, vaikka mitään ei ostaisi :) Kotimatkalla bongattiin vielä kansikuvan joutsenet, enkä minä tiedä, ei tämä elämä kyllä tylsän harmaalta tunnu, ehkä sitä on vähän seikkailija luonne, nämä on niitä elettyjä päiviä, kun on pitkään sairastanutkin, niin sitä haluaa mennä silloin, kun pystyy, asioita ei voi aina pitää itsestään selvänä. -Markku-

Kommentit