Vesijuoksua opettelemassa

Välillä se tämä elämäntaparemontti vähän hiipuu ja silloin tarvitaan vähän boostausta, minulla toimii silloin parhaiten, kun lähtee kokeilemaan jotain ihan uutta lajia. Voi se laji olla ennenkin harrastettu, mutta nyt löytyi ihan uusi laji, jota olen jo pitkään halunnut kokeilla, mutta nyt sen on estänyt nämä korona rajoitukset, viimeviikolla saatiin kuitenkin sovittua liikuntaneuvojan kanssa, että mennään tänään uimahalliin sitä kokeileen.
Hyvin säilyi turvavälit, kun pukuhuoneessa ei ollut kuin yksi minun lisäksi ja peri suomalaiseen tapaan, toisella puolella pukuhuonetta, suihkussa sai olla yksin ja allasosastokin oli hyvin rauhallinen, liekkö aika vaikuttanut, kun mentiin klo.16.00 aikoihin ja sain vielä privaattiradan käyttöön, kun opeteltiin ohjauksessa vesijuoksua, ei siis hätää kontakteista.
Oulaisten uudehkossa uimahalli Lähteessä on kyllä puitteet kohdallaan kaikinpuolin, vaikka kahvioon ei vielä viitsinyt jäädä janoa sammuttamaankaan, mutta eiköhän sekin aika koita pian, muistan lapsuudesta kun isä vei meidät aina uimahalliin ja uinnin päälle saatiin HartSport juomat :) Mutta sitten itse vesijuoksuun, ensin sovitellaan tietenkin vesijuoksuvyö sopivaksi, joka saa olla kyllä yllättävän tiukalla, sen huomaa kyllä heti veteen mennessä, jos on löysällä, se pyrkii nousemaan ylös ja silloin juoksuasennosta tulee väärä. Ensin kokeilen ihan vapaasti omaan tahtiin ja sitten aletaan ohjaajan kanssa vähän korjaan liikettä ja asentoa oikeaan suuntaan, on minusta hyvä, että homma lähtee heti oikeille poluille ja esim. niskan voi saada entistä kipeämmäksi, jos asento on väärä. Sitten vaan tunteroinen armotonta menoa, liekkö vaikuttanut pieni takapakki puntarilla, mutta nyt treenataan tosissaan, toki pieni pilke silmäkulmassa, ei tässä nyt liian lujaa mennä kuitenkaan, pitää mennä kuitenkin oman voinnin mukaan. Kokeillaan ikäänkuin kiertää rataa, välillä spurtaten ja välillä eri tekniikoilla ja kyllä siinä saa koko kroppa liikettä. Kyllä uimahalliin pääsy tuntui näiden rajoitusten jälkeen, kuin kylpylään pääsyltä, kun ei voi saunoa, niin vesi korvaa jotain ja muutenkin tykkäsin kyllä tosi paljon, kun juokseminen loppui käytännössä 17-vuotiaana selkävaivaan ja nykyään vaivaa jalatkin niin paljon, että tohtori on jo kauan sitten suositellut, että ei juoksua, niin nyt tuli kyllä hyvä ja jotenkin vapaa fiilis, kun jalat sai liikettä vedessä, eikä kipua tuntunut missään.
Vesijuoksusta tuli varmaan minun laji, se ei ihmeitä edes vaadi, jokaisella suunnilleen löytyy uikkarit kotoa, vyön saa halutessaan hallilta, mutta aion kyllä omankin ostaa, niin ei tarvitse aina säädellä sitä, toki toivottavaa on, että sitä joutuu välillä kiristämään :) Aika edullinen harrastus siis, kannattaa kokeilla. Toinen hyvä laji on pyöräily, jos mm. jaloissa on ongelmia, siinä kun suurin osa painosta jää siihen penkille ja vauhdin voi itse säädellä sopivaksi, maisema vaihtuu erilailla kuin kävellessä ja reititkin voi suunnitella itselle sopivaksi.
Itse tykkään ajella maastopyörällä sorapolkuja yms. ja mielellään rantoja, niin saa samalla toisenkin harrastuksen hoidettua, kun bongaa linnut siinä samalla. Onneksi keväällä ja kesää kohti mentäessä tulee helpommin lähdettyä pyörälläkin liikkeelle, niin saa ulkoilmaakin etätöiden päätteeksi, eikä koko päivä kulu kotona sisällä. Nyt on taas hyvät eväät jatkaa elämäntaparemonttia, kun ruokapuoltakin on tullut tarkistettua, kyllä tästä vielä tulosta saadaan ja juuri tuli sovittua jo seuraava vesijuoksu treenikin. Hyvillä mielin eteenpäin ja kesää kohti. -Markku-

Kommentit