Loma lähestyy ja laiskottaa

Tänään saa sitten sanoa, että ensiviikolla alkaa loma, en tiedä onko se optimismia vai väsyä, sen tiedän, että mieli alkaa jo karkaamaan vähän lomalle. Kun se on aina näiden sairauksien kanssa venymistä johonkin pisteeseen, uupelo vaivaa, väsy vaivaa ja vielä pitäisi jaksaa ja meneehän se, kun tietää, että sitten saa kuukauden elellä ilman herätyksiä ja pakollista ohjelmaa, tottakait kaikilla jotain pakollistakin on, mutta enimmäkseen vapaata ohjelmaa.
Varmasti yksi parhaita hetkiä lomassa on, kun pääsee merenrantaan, rannikolla kasvaneena sitä kaipaa aina kesästä, se on se tunne, kun ajat autolla sinne ja jo autosta noustessa tulee se merenrannan tuoksu, sitten vaan avojalon kuumaan hiekkaan ja ainakin kahlaamaan veteen, rennon leppoisaa ja muutenkin on jo tähän ikään oppinut, että lomalle ei kannata tehdä liian tiukkoja suunnitelmia, ne kun ei aina toteudu ja sitten tulee vaan pettymyksiä ja sitä rataa. Liikaa kun ei aikatauluta menojaan ja nauttii hetkistä, niin parhaiten levähtää, toki sitä tekee mieli nähdäkkin uusia paikkoja, mutta ne tulee sitten siinä kuin itsekseen, kun on liikkeellä. Tässä kun kahta kotia vielä eletään, niin nyt saa sitten olla puolison kanssa yhdessäkin koko kuukauden, eikä tarvitse aina suorinta reittiä kulkea asuinpaikkojen väliä.
Perämeren rannikolta löytyy upeita paikkoja myös muualta, kuin niiltä tunnetuilta paikoilta, ei muuta kun rohkeasti rantaan vaan, kun paikkoja löytyy, nykyään on niin helppoa mapsin avulla niitä löytääkkin. Viimevuosina uimapaikkoja on kunnostettu moninpaikoin ja niistä löytyy yleensä pukukopit, biokäymälät ja jonkinlainen nuotiopaikka, joten niissä pärjää vähän pitemmänkin ajan.
Tauvon ranta Siikajoella, kyllä tekee mieli mökillekkin lähteä, hellepäivä kun valuu iltaan ja vähän jäähtyy, ranta hiljenee ja sitten siellä on kyllä kiva lähteä vaikka käveleskeleen rantaviivaa ja varpaita liottaan. Kyllä tässä on jo henkisesti näköjään lomalla, kroppa vielä suorittaa töitä :) No taitaa monikin tunnistaa tästä itsensä, kyllä se loma vaan niin odotettu on. Monesti ei tajutakkaan, kuin hyvät lomat meillä Suomalaisilla on, ei tällaista herkkua ole monessakaan maassa tarjolla.
Vähän tekee mieli kokeilla nyt kyllä erilaista ruokavaliotakin, enkä nyt tarkoita pelkästään kuvan mukaista grillausta, vaikka sitäkin tulee varmasti harrastettua, mutta ehkäpä aamuja voisi aloitella vaikka hedelmillä ja kesäisillä eväillä, kahvi kuuluu nauttia terassilla pihamaalla :) Jos saisi vähän vauhtia tähän elämäntaparemonttiin, jostain syystä tulikin kontrolliaika ravitsemusterapeutille heti loman jälkeen, sitä voi sitten miettiä laittaako grilliin makkaraa, vai peräti parsaa, jota sitäkin on jo löytynyt sieltä, vaikka en meinaa edes itse sitä uskoa.
Paljon ehtii vielä vettä virrata koskessa vajaan kahden viikon aikana, eikä ihan näin laiskoja päiviä voi viettää, kuin tänään, ne on osa hommista tehtävä ennen lomaa, vaikka kuin laiskottaakin jo, mutta loma on sitten lepoa ja yhdessäoloa varten, tälle kesälle muutenkin kivoja juttuja, kun saatiin käydä jo ylioppilasjuhlilla ja onpa yhdet häätkin tiedossa, jonne kutsu tuli, kiva päästä juhlimaan niitä :) Etätyöt tuli päätökseen ja tänään alkoi jo toinen viikko toimistolla, kiva sekin, enhän mää nyt osaa kotoa jäädä lomalle ja muutenkin kiva nähdä työkavereita. Kuopus täytti 18-vuotta, enään ei ole alaikäisiä lapsia, tavallaan kivaa, mutta haikeaakin, nytkö ne kasvoi jo aikuiseksi, vaikka ainahan ne lapsia on, mutta jollain tapaa siinä jostain luovutaan, sellaista se vähän on keski-ikäisen elämä, pitää monesti luopua molemmista suunnista, vanhemmista ja lapsista. Mutta joo, kyllä tässä lomafiilis hiipii ajatuksiin, hyvä sellainen, olo on helpottava ja vielä kaivetaan vähän virtaa tähän loppurutistukseen ja sitten vaan naatitaan kesästä :) -Markku-

Kommentit