Crazylandissa

Suomi on täynnä tapahtumia ja erilaisia nähtävyyksiä, kaikille löytyy jotain ja itse voi valita, niin kulttuurin, kuin urheilunkin puolelta. Molemmista löytyy korkeampaa ja ei niin vakavaa tasoa, tai sanotaan, että kulttuurin puolelta löytyy enemmän humoristista tasoa ja urheilussa enemmän harrastajatasoa. Muutaman kerran televisiossakin näkynyt Crazyland Nivalassa sai mielenkiinnon heräämään ja kuulin joitain viikkoja sitten radioohjelman paikanpäältä, kun paikallisradio Pooki teki ohjelmaa Crazylandiasta. Nimikin jo viittaa, että jotain hullua on luvassa, eikä kyseessä ole suinkaan se Elviksen asuttama paikka. Nivalan urheilukeskuksen kohdalta lähtee Maliskyläntie, jota ajetaan kymmenkunta kilometriä ja käännytään makkaratielle, niin sieltä löytyy Crazyland, jonka huomaa kyllä jo Maliskyläntielle, onhan siellä nyt Eiffel tornikin. Paikalle on helppo tulla, se on heti tien vieressä, autoille on merkatut pysäköintialueet ja siellä on kioski, josta saa vaikka kahvit tai jäätelöt nauttia, sisäänpääsy maksu on vapaaehtoinen lippaaseen ja paikka on vapaasti auki.
Eipä olisi heti uskonut, että Titanic löytyy haaksirikkoutuneena Nivalasta, tuolta Suomen Texasista, Maliskylän pellolta :) Selvästi näkee, että näihin on työtunteja käytetty, aikaa laskematta, en itse tekijää päässyt jututtamaan, mutta jos joku tekee näitä omaksi ja muiden iloksi, niin tässä voi ainakin Kiitokset lausua. Täällä on tekijällä ollut kädentaitoa ja mielikuvitusta, enkä usko että huumoristakaan pulaa on, kyllä näitä on tehty vähän pilkettä silmäkulmassa :)
Eiffeltorni on käsittääkseni uusimpia luomuksia, enkä nyt muista mittakaavaa, mikä haastattelussa tuli esille, mutta kyllä se taitavasti on tehty ja yksityiskohtia on maltettu nyprätä. Mieleen tulee Souvareiden laulu "on pariiseja täynnä tämä maa, joka kylää Eiffeltorni koristaa", no ei nyt sentään kaikkia, mutta Maliskylää kylläkin, on siinä hieno maamerkki.
Monta grillimökkiä on tullut itsekin rakennettua, mutta tämä oli nerokas idea, jossa vanhaa veneenrunkoa oli käytetty rakennuksen seininä, siitäpä monelle ideaa, jos on jäänyt ns. vene rannalle. Mainittakoon, että sisältä löytyi tosiaan sitten grillauspaikka.
Tähän vessaan ei tarvitse varattu-kylttiä laittaa, tai vääntönuppia, sen näkee jo kaukaa olevan varattu, helpottaa käyttöä ja korvausilmakin pääsee kivasti alaosasta läpi :)
Joku on saapunut paikalle ihan yksityiskoneella, lentokenttä taitaa vaan Nivalasta puuttua ja liekkö Ylivieskan kenttä ollut liian kaukana, vai liekö kyse ihan naapurussuhteista :)
Paikalta löytyy myös korkearvoisia shakin pelaajia, joita kyllä väijyy asuntovaunussa erään toisen maan johtaja, valmiina painamaan pomminappia, mutta muistetaan, että ollaan Texasissa ja se sopii ainakin yhdelle entiselle johtajalle.
Reilua tai ei, mutta joku pissaa naapurin postilaatikkoon :) Mainittakoon, että puusta löytyy mm. Tarzan ja monenlaisia hahmoja siellä täällä.
Eräs edesmennyt pop-musiikin ikoni näyttää viihtyvän urkujen edessä, taustalla näyttää vapaudenpatsas vajonneen maahan, liekkö Nivalassa, anteeksi Texasissa niin saviset pellot :)
Kaikkea mielenkiintoista ja hullua voit siis nähdä Nivalan Crazylandissa, en nyt tässä paljasta kaikkea, kun olen sitä mieltä, että on parempi mennä jokaisen paikanpäälle katsomaan itse, ei kaikkea tarvitse tehdä virtuaalisena, siellä on kiva käydä vähän jaloitteleen vaikka ohikulkumatkalla tai lähteä ihan asiastatähden käymään, kuten mekin teimme, sinne on helppo löytää, mukaan kannattaa varata vähän käteistä, kioskissa käy korttikin ja varmaan ihan suotavaa, jos niitäkin palveluja käyttää, mutta sisäänpääsymaksu on vapaaehtoinen lippaaseen, joten kolikot, tai miksei setelitkin mukaan, on tähän tekijä nähnyt niin paljon vaivaa, että hattua täytyy nostaa. Jäädään mielenkiinnolla seuraamaan, mitä uutta alueelle ilmestyy vielä, koska oletan, että paikan rakentajalla on kyllä mielessä jo seuraavia projekteja? Näin se joku paikka lähtee aina jostain liikkeelle ja kasvaa vuosi vuodelta. Käykääpä katsomassa paikanpäällä, on muuten halpa reissu käyttää vaikka se puoliso Eiffel tornilla :) -Markku-

Kommentit