Huh hellettä!

Ne jotka on lämpöä toivoneet, ovat saaneet toiveensa nyt hyvin läpi, ei muista heti tällaista kesää, loma on puolivälin ylittänyt, eikä vielä yhtään viileää päivää ole ollut, eikä edes lähipäivinä luvassa. Vähän kaksijakoinen alkaa kuumuus olemaan itsellekkin, kun tätä aina syksyn ja talven odottaa, syksyn säät kun repii paikkoja, särkee ja kolottaa ja sitten taas lämpimässä on tavallaan niin hyvä olla, joskin tämä kuumuus alkaa vähän uuvuttamaan ja on sykkeetkin välillä vähän liian korkealla, nukkumisesta ei tahdo tulla oikein mitään, kun on liian kuuma. Kuten olen aiemmissakin jutuissa maininnut, niin säätä me ei voida valita, niin on elettävä sitten sen mukaan, mitä meille annetaan. Jotenkin on alkanut ymmärtämään etelä-eurooppalaista tyyliä, että ruokailu tapahtuu sitten illalla, kun ei päivällä maistu pottumuusi ja karjalanpaisti:) Loma onneksi kääntää rytmin muutenkin iltaan ja tekeminen onkin parempi painottaa iltaan ja muutenkin on kiva lähteä illalla katseleen vaikka rannalle.
Viilennystä voi hakea vaikka merestä, eikä ole hassumpaa lähteä vaikka vaan kahlailemaan auringonlaskun aikaan rantaveteen, jää mukavan viileä olo mennä sitten nukkumaan ja onhan suomen kesä kyllä kaunis, kyllä sieltä upeita kuviakin saa sitten talven muisteloihin. Yleensä rantakin on rauhoittunut suuremmasta metelistä jo tuohon aikaan, vaikka kyllä siellä muitakin uimareita näkyy ja tietty kuvaajia. Vesi muuten tuntuu lämpimämmältä kun ilmakin viilenee ja sinne on jopa helpompi mennä uimaan, kun iltapäivän paahteesta.
Sade ja tuulikin pääsi yllättämään kertaalleen rannalla, mutta ei kyllä ollut kiire minnekkään, ihan tervetullut viilennys. Kotona on seurattu lämpömittaria ja kun ulkolämpö vaihtuu sisälämpöä kylmemmäksi, niin luukut auki, että pääsee tupakin vähän jäähtymään, tuuletin on pyörinyt illat päällä, mutta sehän lähinnä vaan liikuttaa pöl.. ilmaa. Juoda pitää yrittää normaalia enemmän, kun syöminen jää vähälle, allekirjoittaneellekkin tuli hieman heikko olo, kun jäi vaan syömättä, kun ei tuntunut nälkää, joten suon itselleni nyt vapauden ostaa sellaista, mikä maistuu, että pysyy verensokeri normaalissa, eikä nyt ihan laukalle lähtenyt, ruisleipää ja suolalihaa, niillä on ennenkin pärjätty heinäpellollakin. Itseasiassa vähän ihmetyttää tämänpäivän keskustelu, kun tuntuu, että ihmiset ei voi olla, kun on niin kuuma, on sitä edeltävät polvet tehnyt raskasta työtä ennenkin kuumassa, minäkin olen ollut heinätöissä helteessä, eka kerran noin kymmenen vuotiaana, nyt pitää olla ilmastointi jokapaikassa ja pitäisi maata ilmalämpöpumpun alla? Ei nyt sentään, kyllä ihminen sopeutuu, eikä nämä loputtomiin kestä, vaikka suunta tulee olemaan tämä, että ilmasto lämpenee ja varmaan meidänkin tavat muuttuvat siinä mukana?
Kun päivän kokonaiskulutus jää varmasti alle sallitun, niin miksipä ei kävisi vaikka jäätelöllä, se kun jäähdyttää ainakin mielessä ja yleensä sitä ei pitkin hampain syödä muutenkaan, vaan nautitaan hyvässä seurassa, joten jätskille vain sen puolison kanssa, muutamalla eurolla voi tehdä toisen tosi onnelliseksi ja samalla yleensä tukee sitä pienyrittäjää, joka voi olla vaikka nuori opiskelija.
Tänä kesänä on tullut kyllä katsottua niin monta auringonlaskua, ettei enään laskuissa pysy, mutta kuvia on kyllä kertynyt kiitettävästi ja miksipä ei, kun on kaunista kuvattavaa, niin talteen vaan ja muistoihin, syksyn kylmiä varten.
Lomalla kun voi vähän rikkoa kaavoja, eikä tarvitse muutenkaan mennä niin aikaisin nukkumaan, niin pitihän se illalla ajaa vielä meille vähän normaalia myöhempään merenrantaan ja uimaan, siinä kun kuivattelee rantakalliolla ja katsoo kun aurinko laskeutuu meren taakse, niin tuntee olevansa lomalla, eikä kuumuuskaan enään vaivannut. Koitetaan siis kestää helteet, kun ei muutakaan voida:) Ei muuta kuin luovuutta peliin ja viilentymään, kukin tavallaan, muistakaa juoda, syödä ja sallikaa itsellenne vaikka ne jäätelöt, nautitaan kesästä:) -Markku-

Kommentit