Joulunavaus Ilimajoella

Se on taas se vuodenaika, kun järjestetään joulunavauksia, eikä Ilmajoella suinkaan ollut musta perjantai, vaan joulunavaus otettiin vastaan lumisessa pakkassäässä, voisiko sanoa, että äkkiseltään jopa hieman kylmässä säässä, mutta kyllä se luminen maa kuuluu jouluun, joten keli sopi oikein hyvin. Luin jo aikaisemmin, että tapahtumassa lavalla nähdään Helluntai SRK, Ilmajoen SRK ja Rehupiikles, niin täytyy sanoa, että asetelma oli sen verran kutkuttava, että vasta paikkakunnalle muuttaneena uteliaisuus voitti jo silloin ja päätin, että tuo on nähtävä. Mainittakoon, että kaikki esiintyi, mutta ei yhtä aikaa :) ja jotenkin mieleen tuli Ilkka Vainion uudesta laulusta "elämän seurakuntaan", sillä loppujen lopuksihan me ollaan kaikki jonkinlaista elämän seurakuntaa ja oli kiva nähdä torilla väkeä aina vauvasta vaariin.
Lavalla Rehupiikles ja täytyy sanoa, että kyllä oli ilo kuulla live musiikkia, siitä on nimittäin hetki taas mennyt, kun on viimeksi nähnyt jonkun esiintyvän ja olihan se leppoisaa esiintymistä, joskaan ei varmaan lämpimin keikka heittää pakkasessa torin lavalla. Huumoria ei puuttunut ja sehän saa ihmiset leppoisalle mielelle, en kyllä rehellisesti sanoen ole tällaisessa joulunavauksessa koskaan ollut, mutta ainakin väki tuntui viihtyvän. Musiikkimatkalla mentiin Ylihärmästä Marokkoon ja taisipa väliin mahtua jouluakin, kivan kuuloista, kun paikallisella murteella lauloivat :) Samana päivänä syttyi myös Ilmajoen kunnan uudet jouluvalot, jotka valaisivat katua, itselle suuren vaikutuksen teki kadun varrella palavat jätkänkynttilät, uudet jouluvalot on hienot, mutta kyllä se aito tuli pakkassäässä tuo kuitenkin jotain lähes lappilaista tunnelmaa, joka sopi säähän nyt todella hyvin.
Jätkänkynttilät roihusivat kadun varrella, tuoden ainakin allekirjoittaneelle aitoa jouluntunnelmaa torille kävellessä. Huomaamatta sitä tuttuja jututtaessa jo seisoikin glögijonossa, jota Ilmajoen yrittäjät tarjosivat ja kylläpä se kuuma glögi maistuikin pakkassäässä. Yrittäjät olivatkin vahvasti mukana tapahtumassa, oli tarjoilua, arvontaa yms. ja kun ei itse tullut lappua täytettyä, niin tuttavat siitä voiton nappasi, pitänee siis ensi vuonna leikellä lehdestä kuponki ja täyttää se.
Ilmajoen seurakunnan musiikkiesitys kuultiin myös, joulutunnelmaa kuorolaulun muodossa ja moni on varmasti kaivannut sitä livemusiikkia, kuka mitäkin, mutta nyt varmaan koko ikähaitarille oli tarjolla jotain. Paikalla oli toki myös joulupukki, karkkisäkin kanssa tietty ja kyllähän jouluavaukseen kuuluu, joulupukki ja karkit, tarjolla oli toki pienemmälle väelle muutakin ja ainakin lakukauppiaan kojulla oli sen verran jonoa, että totesin meidän pärjäävän ilmankin sitä. Mietin vielä autossa, että oli tosiaan varmaan erikoisin joulunavaus, mihin olen osallistunut, ehkä Rehupiikles veti puheliaankin miehen sanattomaksi? Vähän enempi kun asiaa pohti, niin eiköhän se ole joulussa hienointa, kun se koko elämän seurakunta voi seistä samalla torilla hyvillä mielin,kaikki sopi hyvin esiintymään omalla tavallaan, kaikille oli jotain tarjolla, jos ei muuta, niin se jutteluhetki tuttujen kanssa. Kiitos kaikille tapahtuman järjestäjille minunkin puolestani, kiitos esiintyjät ja tietty kaikki paikalla olleet, kyllähän näissä on kiva käydä ja jos ei väki käy, niin ne tapahtumat loppuu, joten kaikki sen tapahtuman tekee paikalla olollaan. Hyvää joulunodotusta jokaiselle. -Markku-

Kommentit