Hyvää Uutta Vuotta

Jonnekkin se vuosi taas meni, josta viimeinen neljännes Ilimajokisena, se kuluikin varsin joutuin, joten silloin on paikkakunnalla viihdytty hyvin. Olen positiivisen yllättynyt, kuinka hyvin tänne on päässyt koteutumaan ja kuinka hyvin täällä on otettu vastaan. Murresanoja saatetaan ihmetellä vielä puolin ja toisin, mutta murteet on rikkaus ja ainakin toistaiseksi asiat on tullut hoidetuksi. Hyvää uutta vuotta ei välttämättä kaikille tarkoita sitä, ajat on nyt taas varsin erikoiset, vaikka meillä piti syksyllä jo päästä normaalimpaan elämään, niin nyt mennään taas tiukempiin rajoituksiin ja niinpä osa paikkakunnan tapahtumista ja palveluista jää vielä kokematta, toivottavasti vain odottamaan parempia aikoja, sillä monelle yrittäjälle nämä rajoitukset nyt vaikuttaa toimintaan liiaksikin. Tässä maassa on aina pärjätty lopulta maalaisjärjellä ja sitä nyt toivoisi taas käytettävän, täältä sitä pitäisi löytyä ja jonkunlainen järkevä logiikka pitäisi olla rajoituksissakin, ei pitäisi olla rakettitiedettä tutkia tilastoja, missä ne tartunnat on eniten levinnyt? Maataloudessa on omat haasteensa, kun nyt yritetään muuttaa asioita vähän turhan joutuin, uskon, että meillä enemmistöllä on halu tehdä hyviä muutoksia, mutta se ei tapahdu sormia napsauttamalla, toivotaan työrauhaa sillekkin puolelle ja malttia muutoksiin.
Uudenvuoden juhlintakin on erilaista, ei ole suuria yleisötapahtumia, ilotulituksetkin alkaa jäämään historiaan, vaikka uutisten mukaan kotitaloudet on raketteja ostanutkin ennätysmäärän, se on vähän kaksijakoinen asia, toisella lapset kerää joukkueelle rahaa rakettimyynnillä, kun taas toisella lemmikit pelkää pauketta, jospa jonkinlainen keskitie asiassa onnistuisi. Itse taidan olla jo ohi suurimmasta räiskeestä ja niinpä rakettirahat menivätkin kulinaariselle puolelle, paikallisesta kaupasta lähti juustoa ja muuta herkkua syötäväksi :) No onpahan sitten mistä aloittaa keventämään uudelta vuodelta, itseasiassa tässä jo oikein odottaa, että joulun ja välipäivien mässäilyn jälkeen pääsee aloittamaan perinteisesti "uuden elämän", vähän pitää saada itseään liikkeelle ja katsoa, mitä suuhunsa laittaa.
Onneksi täältä löytyy upeita paikkoja liikkua, jotka omalta osaltaan vievät aina mukanaan ja liikkelle, mikä tärkeintä, meillä on sentäs lupa liikkua luonnossa, sen kieltäminen olisi jo mahdottomuus näillä lakeuksilla. Mitä me voitaisiin tehdä, että Uudenvuoden toivotus ei olisi pelkkä kliseinen sanonta, vailla merkitystä? Tärkeintä tietenkin huolehtia itsestä ja läheisistä, korona alkaa jo väsyttämään sitkeimpiäkin, joten ystävyyssuhteet nousee arvoonsa, ehkäpä voitaisiin hieman useammin kysäistä siltä kaverilta, miten hän jaksaa? Moni ihminen tarvitsee nyt lähinnä henkistä tukea, vaikka toki sitä yrittää ostoksensa suunnitella, että voisi tukea sitä paikallista yrittäjää, jonkunlainen yhteisvastuu, että saataisiin pidettyä palvelut olemassa.
Onneksi vuoden pimein aika on jo taitettu ja kevättä kohti mennään, se taas luo uusia mahdollisuuksia liikkua, enkä malta odottaa pyöräretkiä Kyrkösjärvelle ja löytyyhän täältä paikkoja kuljettavaksi, uudelle asukkaalle kun kaikki on uutta :) Toivotaan siis todella, että tuleva vuosi merkitsisi meille kaikille Hyvää Uutta Vuotta, eikä se olisi vain perinteinen sanonta, jokainen osaltamme voidaan vaikuttaa, millainen vuodesta tulee, sitten on muuttuvia tekijöitä joille ei mitään voida, mutta voidaan sopeutua elämään niiden kanssa. Pidetään kaikista huolta ja koitetaan löytää "me" henkeä, niin jokainen pärjää vaikeinakin aikoina. Siispä kerran vielä Hyvää Uutta Vuotta 2022 -Markku-

Kommentit