Joulunavaus Koskenkorvalla

Tänään oli sitten jouluavauksen vuoro Koskenkorvalla, enkä suinkaan tarkoita sitä lähes kaikkien tuntemaa juomaa, vaan nyt oltiin ihan Koskenkorvan kylällä, jossa paikalliset yrittäjät olivat järjestäneet joulunavausta omissa liikkeissään. Vähintäänkin komeassa pakkassäässä suuntasimme Ahonkylästä toiselle puolelle Ilmajokea Koskenkorvalle. Kierros aloitettiin Jari Mäeltä, en ole siellä aiemmin käynyt ja sen verran olen seurannut sitä sosiaalisessa mediassa, että kyllä se mielenkiintoa on herättänyt jo pitkään ja nyt tuli tilaisuus päästä katsomaan paikanpäälle, näin uutena paikkakuntalaisena.
Jo pihaan saavuttaessa aistii, että nyt ollaan "Lännessä" ja Amerikkalainen tunnelma välittyy saapujalle, vaikka en Amerikassa ole käynytkään, niin pikkupoikana on tullut Dallasia katsottua ja kyllä tästä nyt sellainen ranchimainen fiilis tulee ja voi hetken kuvitella olevansa jossain kauempanakin, kuin Koskenkorvan kylällä.
Pihatiellä oleva kylttikin kertoo, että nyt saavut ihan oikealle ranchille, nimittäin Koskenkorva west ranchille. Sitten vain tutustumaan myymälään, jossa Jari Mäki on itse paikalla ja toivottaa tervetulleeksi. Myymälässä myytävät tuotteet huokuu Ameriikkaa, on Coca Colaa, Harley Davidsonia, kaikki tunnetut brändit löytyy niin vaatteissa, kuin erilaisissa esineissäkin, jos olisi takataskussa ollut vähän enemmän riihikuivaa, niin olisin kävellyt kaupasta, cowboy paita päällä, Clint Eastwoodin hattu päässä ja jalassa komeat cowboy bootsit. No nyt tiedän, mistä niitä saa ja kieltämättä näin kaikenlaista kivaa, jotka varmaan päätyvät ostoslistalle jossain kohtaa.
Minä kun tykkään olla kaikkien tuttu ja uudella paikkakunnalla pitää tietenkin löytää ne uudet tutut, niin olipa kiva jututtaa Jaria, sain pienen juttutuokion aikana paljon tietoa mm. Koskenkorvan kylästä ja puolisoni otti sitten meistä oikein yhteiskuvan. Uskon että juttua riittää seuraavallekkin kerralle. Ranchilta suuntasimme sitten lähelle Koskenkorvan Trahteerille ja siellä oleville museoille, joista ensin käytiin Koskenkorva museossa.
Paikalla Koskenkorvan juomatehtaan historiaa, niin esineinä, kuin tarinoinakin, sekä ystävällinen henkilökunta kertomassa asioista. Nähtävillä eri vuosikymmenten erilaisia jalosteita, mutta itse kirkas on tainnut lähinnä vaihtaa vain vähän erilaiseen pulloon ja etikettiin?
Myynnissä oli myös linnan boolia, niin päätin sitä sitten pullon ostaa, voihan se olla, että tämän lähemmäksi linnan boolia ei koskaan pääse, vaikka ainahan se on vannomatta paras, mutta tänä vuonna sitä lähemmäksi ei pääse kukaan muukaan. Samassa pihapiirissä on myös Könni museo, jossa käytiin katsomassa Könnin kellon historiaa. Täytyy kyllä arvostaa tuollaista käsityötä, on ne vaan hienoja kelloja.
Näitä kelloja ei ole tullut liukuhihnalta, vaan ne on todellista käsityötä ja kiva oli käydä kuulemassa hieman historiaa paikanpäällä museossa. Pihapiirissä olisi ollut tarjolla joulupuuroakin, jota kyllä paikallaolijat kehuivat, meiltä se jäi nyt väliin, kun oltiin tankattuna liikkeellä. Trahteeri on kyllä kiva kokonaisuus ja kunhan pakkasta on taas hieman vähempi, niin pitää tutustua paremminkin alueeseen. Lähtiessä piipahdettiin vielä joulupuodissa Koskenkorvalla, jossa mm. käsitöitä ja jouluisia juttuja, näissä tulee sellaista vanhan ajan joulutunnelmaa, kun on nimenomaan käsitöitä, joita ennen aina on lahjaksi annettu.
Joulupuodin pihalla jo aistii jouluisen tunnelman, jos haluat lahjaksi ostaa käsitöitä, niin täältä niitä löytyy. Kylläpä se aika kului mukavasti näitä paikkoja kierrellessä, tarjolla olisi ollut vielä Kuukartanon myyjäiset, sekä SEO Koskenkorvalla glögiä ja piparia, tietty hampurilaistarjouksiakin, mutta tällä kertaa lähdettiin kotia keitteleen perunoita, jäipähän nähtävää vielä seuraavaan kertaankin. -Markku-

Kommentit