Mitä hyvää teit tänävuonna?

Vuosi 2021 alkaa olla jo lopuillaan, äkkiä se on kulunut, kuten ajankulu vanhemmiten muutenkin kiihtyvää tahtia. Monesti me Suomalaisella mentaliteetilla muistellaan niitä huonoja asioita, epäonnistumisia, pieleen menneitä juttuja jne. Onneksi nykyään meillä on Instagrammit ja Facebookit, joihin monesti postaamme ne parhaat jutut, siksi ehdotankin jokaiselle tällaisen tilin omistajalle, että käyppäs vuotesi läpi kuvina, ehkä huomaat sieltä niitä hyviä muistoja tästä vuodesta.
Alkuvuodesta oli upeita talvipäiviä, sen verran on tullut kuvia postattua, että on niitä täytynyt olla paljon, eikä kaikki kuvat järveltä voi olla samana päivänä otettuja ja nyt kun asiaa muistelee, niin sitähän tuli ihan liikuttuakin reippaasti.
Lunta ja pakkasia riitti, talvilajeja pääsi harrastamaan lähes koko maassa ja lumikenkäily harrastus puraisi oikein tosissaan, etätöistä ehti hyvin iltapäivällä järvelle kävelemään ja tulipa useampi auringonlasku nähtyä, kuntokin koheni kevättä kohti ja järvellä viihtyi aina veden tuloon asti. Keväällä on aina vähän katkeintakin, kun on talvilomaa ja pääsiäistä.
Rajoitukset rajoittivat talvilomavaihtoehtoja, mutta tulipa se vietettyä sitten omalla mökillä Tauvossa, jossa kelit oli kohdallaan, sai kävellä merenrantaa keväisissä maisemissa, tuli kahlattua lumikengillä mökin ympärillä, jossa ei ole ennen lunta niin paljoa ollutkaan. Hailuodon jäätie tuli koettua, oli seikkailun makua, kun sattui pieni lumimyräkkä just siihen, mutta olipahan sitten kokemus. Keväällä sitä ihminen aina muutenkin herää ja kaikenlaista kivaa on tullut kuvien perusteella tehtyä, uppoudu siis sinäkin hetkeksi muisteloihin :)
Juhannuksena alkoi sitten loma ja helteet, moniko muistaa kuinka upea kesä meillä olikaan tänävuonna? Sai uida meressä, tuli loma pidettyä lomana, kun oli niin lämmin, ettei jaksanut mitään tehdä, saattoi silloin harmittaakkin, mutta jälkeenpäin ajateltuna, niin sen loman täytyykin mennä. Rajoituksetkin hellitti ja heinäkuussa pääsi kesähäihinkin vieraaksi, mikä oli juhlattoman kauden jälkeen todella kiva ja ensimmäistä kertaa Eteläpohjalaisissa häissä :) Loman jälkeen oli hetki vähän haikeaa reissuelämää, mutta syksy laittoikin sitten kaiken uusiksi, muutto uudelle paikkakunnalle, uusi työ, paljon muutoksia elämässä, mikä on ollut positiivista muutosta ja syksy meni huomaamatta, kivuista ja sateista huolimatta.
Alkutalvi ja loppuvuosi on tarjonnut upeita ulkoilukelejä ja uusi paikkakunta uusia reittejä kuljettavaksi, meillä on ollut talvi kuten ennenvanhaan. Käyppäs siis vuosi kuvitettuna läpi ja huomaat toivottavasti sieltä paljon hyviä juttuja, ehkä huomaat kuten minäkin, että kulunut vuosi on ollut tietyllä lailla pohjan rakentamista tulevaan uuteen vuoteen, perustukset on nyt valettu, kun perusasiat on kunnossa ja sen päälle on nyt hyvä alkaa rakentamaan jotain uutta, joka tässä tapauksessa tarkoittanee jonkinlaista hyvinvointi pakettia, en osaa edes itse vielä sanoa millainen se on, mutta jotain siitä syntyy, sen tiedän ja blogissa mennäänkin sitten paljolti sen mukana, ajatuksena saada hyvä kiertämään ja toivottavasti siitä tarttuu ajatusta sitten muillekkin mukaan. -Markku-

Kommentit

  1. Tuo on kyllä totta, että ne ikävämmät asiat tahtovat pompahtaa helpommin mieleen kuin kaikki onnistuneet ja mukavat jutut. Kivasti kirjoitat vuotesi tapahtumista.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Aina yritetään ajatella positiivisen kautta.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti