Kyrkkärin retkellä

Viikolla paistanut aurinko sai jo loppuviikosta ajatukset siirtymään lauantaille ja jotain retkeähän sitä alkoi kaipaamaan, vieläpä lauantaille sääennuste lupaili ihan kivaa keliä ja aurinko alkoi paistamaan jo aamusta, naisten viesti hiihtoa seuratessa, joskaan siinä se ei nyt tällä kertaa paistanut, mutta kerkesipä hetken sulatteleen aamupalaa ja sitten vain omalle retkelle ulkoilemaan. Vähän piti suuntaa miettiä, toki sitä helpotti edellisenä päivänä hankeen ajettu citymaasturi, joka jäi pohjastaan kiinni, joten se suuntaa oli sitten poissa pelistä. Suunnaksi otettiin sitten Kyrkösjärvi ja ajatuksella, että lähdetään katteleen, josko tie olisi auki etelä päästä ja olihan se. Sieltä pääsee mukavasti käveleskeleen luontopolkua, kaikki ei halua hiihtää, niin kiva, että kävely mahdollisuuskin on jätetty.
Repussa evästä, vähän purtavaa ja kahvia, kamera kaulassa, keli lähellä nollaa, linnut visertää metsässä, aika täydellinen harmonia, lähteä luontopolkua käveleskeleen sopivaan tahtiin, sanotaanko naatiskellen, ei veren maku suussa, mutta sykemittarinkin mukaan ihan kuntoilutahtia. Reitti on sopivan kovapohjainen, sitä on kuljettu, eikä se upota, ei siis tarvitse reitillä lumessa tarpoa.
Kiva kapea polku mutkailee metsässä ja jossain kohtaa tullaan lähemmäksi Kyrkösjärven rantaa, vaikka kaukana siitä ei nyt missään kohtaa ollakkaan, hiihtäjien ääniä kuuluu järvenjäältä, tänään on paljon väkeä liikkeelle, aurinko on saanut ihmiset ulkoilemaan ja kukaan ei taida miettiä täällä koronarajoituksia, eikä tarvitsekkaan, nyt on aika nauttia keväisestä säästä ja elää normaalia elämää. Matka taittuu joutuisaan ja pian kyltti kertoo, että ollaan jo lähellä järvilaavua.
Tässä kohtaa pitää kävellä ladun yli, mutta edelleen kiva, että kävelijätkin on otettu huomioon ja sinne menee kävelypolku ja vieressä kulkee sitten leveä latubaana, joka koukkaa järven kautta laavulle.
Hiihtäjät kehuvat ladun olevan loistavassa kunnossa ja siltä se näyttääkin, sen verran on itsekin tullut hiihdettyä, vaikka nyt ollaankin kävellen liikkeelle, että houkuttelevalta se näyttää ja pitänee käydä suksillakin kokemassa. Laavulla on mukavasti porukkaa paikalla ja nuotion tuoksu leijailee jo hyvän matkan päähän, hiihtäjiä on pitämässä taukoa ja hetken jo kaduttaa, että jäi makkarapaketti ottamatta mukaan, mutta terveyssyistä nyt päädyttiin vähempi rasvaisiin vaihtoehtoihin.
Aurinko näyttäytyy pilvien välistä aina välillä, joskaan ihan vielä ei ole se hetki, kun saa paistatella päivää kevätauringossa. Laavulla väki vaihtuu, hiihtäjiä tulee ja lähtee järvelle, me saadaan heti koirakaveri seuraksi, joka haluaa kovasti noutaa käpyjä ja kyllä se tällaisille koirakuumeisille tarjoaa hetken aikaa kivaa puuhaa, pienempi pentu on vielä hihnassa ja haluaa välillä osansa rapsutuksista :) Koiru lähtisi mukaan käveleen, kun matkaa jatketaan, mutta se ei luonnollisesti käy ja molemmat osapuolet tyytyvät asiaan :)
Vähän matkaa kotiapäin ja löytyy rannasta kiva paikka evästauolle, jos haluaa ihan omassa rauhassa pysähtyä sellaista pitämään. No nyt saa tarpoa umpihangessa pätkän matkaa, mutta rannasta löytyy tuttu iso kivi, jonka päällä on hyvä alkaa kahvit nauttimaan.
Kyllähän se lämmin kahvi, kuksasta nautittuna järven rannalla maistuu tuollaisella retkellä, vähän rosvopaistia siivuina kylkeen ja tietty pillimehut kuuluu retkieväisiin, mikäs tässä on eväitä nautiskellessa, hiihtäjiä kulkee vierestä ohi ja hymyileviä katseita sieltä tulee, tänään porukka on hyvällä tuulella liikkeellä. Hetkeen siitä ei malta lähteä maisemaa ihailemasta, mutta sen verran on jo lämminkin tullut, että ei nyt jähytetä liikaa itseä.
Pieni tarpominen vielä umpisella ja taas ollaan kantavalla polulla, joka mutkailee metsän siimeksessä, toisaalta odottaa jo autolle saapumista toisaalta toivoo, että matka ei vielä loppuisi, vaan mutkan takaa tulisi taas uutta polkua kuljettavaksi. No kaikki kiva loppuu aikanaan, mutta ainahan pääsee uudelleen ja kelithän tässä vain paranee, lumet ei nyt heti lopu, joten hiihtokelejäkin vielä riittää pitkän aikaa. Monelle varmasti nyt mukavinta unohtaa tämä aika, mikä täällä on nyt eletty rajoitusten ja muiden kanssa, suuntaa siis energiasi vaikka retkelle, reppuun mieluisat eväät, ei aikataulua ja lähde retkelle nautiskeleen, melkein voipi takuun antaa, että hyvillä mielin saa sitten tulla kotia :) -Markku-

Kommentit