Stoalaisella tyyneydellä

On asioita joihin ei välttämättä pysty hirveästi vaikuttamaan, kaikki eivät haluakkaan vaikuttaa, silloin voi elämänoppia kaivaa vaikka Stoalaisesta tyyneydestä. No rehellisesti en tuosta ihan älyttömästi edes tiedä, mutta nykyäänkin on monenlaista ajattelutapaa, osaa meille kaupataan ihan kaupallisessa mielessäkin ja jos jollain on pinkka kunnossa ja kokee siitä hyötyvänsä, niin mikäpäs siinä. Itse tykkään vain elellä kohtalaisen yksinkertaista elämää ja kun tässä elämässä murheita riittää, vaikka ei ala koko maailman murheita miettimäänkään, niin enpä jaksa omaa nuppiani niillä vaivata.
Mielenrauhaa, se riittää minulle, nykymenosta on tullut sellaista, että sinun pitäisi olla jommalla kummalla puolella, kun joka asiasta tahtoo tulla kansakuntaa jakavia, ehkä tällaisia neutraalisti asioihin suhtautuvia pidetään joo joo ihmisinä, tylsinä...ihan miten nyt vain, mutta minä en halua ulkopuolisten asioiden vaikuttavan esim. ihmissuhteisiin, on jotenkin sääli, että ulkopuolinen asia alkaa meitä jakamaan, kyllä tähän maailmaan mielipiteitä mahtuu, on niitä minullakin, mutta en niitä priorisoi niin korkealle, että alkaisin niistä väittelemään sen enempää.
Aina se valo lopulta voittaa ja ehkä ne nämä sairauden kanssa eletyt vuodet on tuonut tietynlaisen rauhallisuuden elämään, ei tässä nyt kiire ole minnekkään, vaikka tottakait itsekin on turhautunut jo näihin rajoituksiin koronan takia. Ehkä minulla on tylsä elämä, kun en koe tämän koronan kuitenkaan hirveästi rajoittaneen elämääni, ehkä päinvastoin on tullut keksittyä jos minkälaista retkeä, on tullut innostuttua valokuvauksesta, monenlaista uuttakin se on poikinut. Kaipaan toki sitä normaaliakin mm. livemusiikkia, tapahtumia, mutta kyllä ne sieltä taas aukeaa, ymmärrän, että nuorille kaksi vuotta on ikuisuus, kun se tällaiselle jo vähän enemmän varttuneelle on yksi jakso, jossa on kaksi joulu- ja kesälomaa :)
Elämästä tulee helpompaa, kun sen mielenrauhan löytää eikä anna ulkopuolisten asioiden alkaa liiaksi ohjaamaan meidän elämää,stoalaisten elämänasenne perustui siihen, että niistä asioista ei kannata välittää, mille emme mitään voi? No tämän saa jokainen puntaroida kohdallaan, sitäkään ei toinen voi sanoa, mikä se kenellekkin on. Meidät kaikki muistetaan siitä, miten me toisiamme kohtaan toimitaan ja käyttäydytään, sain siitä muistutuksen tällä viikolla, kun sain viestin entiseltä työkaverilta, siinä oli silmäkulmat kastua ja kiva oli kuulla, että hyvät muistot on jäänyt yhteisistä työvuosista, niin minullekkin.
Suhtaudutaan asioihin stoalaisella tyyneydellä, otetaan asiat asioina ja keskitytään elämässä siihen, mistä tykätään ja mistä nautitaan, se ei tarkoita etteikö välillä joudu sietämään epämukavuuttakin, mutta sille epämukavuudelle, kuten muutenkaan negatiivisille asioille kun ei anna pääroolia, niin ne pysyy hiljaisina sivuroolin esittäjinä. Hyvää kevään odotusta jokaiselle, kohta sieltä aletaan jo muuttolintujakin odotteleen :) -Markku-

Kommentit