Taivaankappaleita avaruudella

Moni muukin on varmaan joskus miettinyt, mistä Seinäjoelle tulee nimitys Avaruuden pääkaupunki? Minulle se on jo alkanut selkiämään, uutena Ilmajokisena, jolla matkaa avaruuden pääkaupunkiin on noin viisitoista minuuttia. Toki tuntuu, että sitä avaruutta on aina vain enempi näkyvillä, mitä kauemmaksi pääkaupungista ajelee ja sekin on käynyt selväksi, että sinne avaruuteen katsellessa ei tarvitse niskojaan taittaa, vaan riittää kun katsoo horisonttiin, sitä avaruutta on nimittäin näkyvissä silminkantamattomiin :) Avaruuden pääkaupunki, jossa ei taida olla tähtitornin mäkeäkään, Jouppilan vuorta lukuunottamatta, sellainen sieltä siis taitaa puuttua, siitäpä ideaa jollekkin :) No se avaruus todellakin tarkoittaa tilaa, jota riittää, samalla jonkinlaista vapautta, kun on tilaa, missä liikkua ja ilmapiirikin on minusta täällä rento, ei olla kuin sillit purkissa. No minulle tämä avaruus on tarkoittanut mukavia retkiä, kun löytyy tilaa ja paikkoja, jonne katuvalot eivät paista, niin voi sitten oikeasti katsella sinne avaruuden suuntaankin.
On ollut monta komeaa kuutamoa, mitä katsella, ei tarvitse kauaksi ajaa, kun löytyy pelto aavaa ja sitä avaruutta, jossa on kuin valot päällä, hangen pinta kiiltelee ja olipahan tuo jo hanki isoakin miestä kantavaa, ainakin noin pääsääntöisesti :) Kuuta on kiva seurata, vaikka se viikko mennäänkin sitten aina vähillä unilla, mutta onhan siinä jotakin kiehtovaa ja vaikuttavaa.
Aurinko lienee monelle se kiehtovampi taivaankappale ja onhan sillä voimansa, kyllä se eilenkin lämmitti jo niin kivasti kasvoja, pienellä sunnuntai kävelyllä peltojen keskellä, mahtavaa nauttia tästä avaruudesta, ei ollut tuulta, ei meteliä, vain kirkas lämmittävä aurinko ja yleensä jäällä liikkumaan tottunut saattoi kuvitella kävelevänsä järvenjäällä, eipä se loppujen lopuksi paljon poikkea, toki jää joskus juttelee vähän enemmän :)
Auringonlaskukin on kuin järvellä, kun on sitä avaruutta, että näkyy vähän laajemmaltikin maisemaa, monta askelta on tullut otettua, kun on sopivaa taustaa hakenut kameran eteen, mutta ompa siitä nauttinutkin, kiva siellä on tarpoa aina jossakin ja kyllä ne nuo taivaankappaleet liikuttaa parhaimmillaan kolmekin kertaa päivässä, se kun aurinko nousee, laskee ja illalla voi olla vielä kuutamokin :) unohtamatta revontulia, joita on ollut yllättävän paljon tälle talvea näilläkin lakeuksilla.
Polkuja ja teitä riittää kuljettavaksi siis täällä avaruudella ja sitä tosiaan voi katsella sieltä horisontistakin, eikä vain taivaalta, tässä pitää vielä opetella tätä avaruus ajattelua, mutta sillä siis tarkoitetaan kyllä muutakin, kuin suuria pelto aloja, se on jonkinlainen elämäntyyli, näin kait voi sanoa?
Kevät aurinko alkaa jo paistaan pimeäänkin ja ihan tässä jo odottaa, että tähän "avaruuteen" pääsee tutustumaan maastopyörälläkin, paljon on paikkoja omalla listalla, jotka on sellaisia, täytyy nähdä paikkoja. Sellaista löytyy täältä avaruudesta, jos olet siis miettinyt nimitystä, niin horisontista selviää enemmän, kuin taivaalta, vaikka kiva on kuvailla nuita taivaankappaleitakin. Katsotaan, mitä avaruusbrändin ympärille vielä rakentuu, mutta siitä tähtitornistahan voisi aloittaa :) -Markku-

Kommentit