Mökkielämää ja luonnon rauhaa

Sitä kun on koko kevään kaivannut pientä reissua mökille ja nyt tuli tilaisuus viettää hieman pitempi viikonloppu mökillä, niin kahdesti ei tarvinnut miettiä. Vähän haastetta tuli, kun mökillä oli talvella jäätynyt vesimittari ja muitakin osia, joten lähdettiin ajamaan neljä tuntia siinä toivossa, että illan aikana vedet saadaan kulkemaan? No ihan omin avuin ei olisi saatu, mutta naapurista saatiin apuja, osia ja työkaluja ja niin vain perjantai iltana n. klo.20.00 alkoi vesi kulkea mökissä :) Lämpömittari näytti +5, joten kiire oli jo laittamaan kalikkaa hellan pesään, sama saunan pesään, vintille vähän patteria päälle ja kyllä se puolenyön paikkeilla oli jo siedettävässä lämpötilassa :) Mietin kyllä välillä, että onkohan sitä ihminen jo liiankin mukavuuden haluinen, kun tarvitsee vähän kaikenlaista, kuten juoksevaa vettä ja lämmintä tupaa, mutta ei nyt kaikki kuitenkaan ihan valmiina ole. Aamupäivä meni vähän paikkoja laitellessa ja tietty ulkoillessa ja sitten alkoi jostain syystä nälkä kurnimaan, olinhan jo aiemmin Citymarketissa tehnyt päätöksen, että laihiksesta huolimatta, täällä saa syödä hieman makkaraa :)
Grillimökkiin tulet ja siinä kun ulkoilun jälkeen hetken kuunteli räystäältä tippuvaa vettä ja nuotion ritinää, niin unikaan ei ollut kaukana ja ruoka hoiti sitten loputkin, kyllä sitä päikkärit joutui ottamaan, sen verran meri-ilmasto vaikutti :) Iltapäivälenkiksi sopikin hyvin, pieni lumikenkäkävely, sen verran paljon oli lunta vielä maassa, että ilman lumikenkiä ei ollut maastoon asiaa, joten kengät jalkaan ja kamera kaulaan, niin paljon kuului lintujen ääniä, että ilman kameraa, ei metsään kannata lähteä.
Sanoin joku viikko sitten ääneen, että olisi kiva kuvata valkoinen jänis ja siinä se nyt sitten oli hangella edessä, muutaman kuvan sai, mutta ei se kauaa mallina viihtynyt, joten kameran säätäminen siinä vaiheessa oli myöhäistä ja ihan parasta ei saanut, mutta kuvan kuitenkin.
Teeri viihtyi hetken kuvattavana, mutta kiire oli silläkin jonnekkin tai sitten se ei vaan tykännyt narskuvasta lumesta kenkien alla :)
Korppi kierteli koko viikonlopun lähi maastossa, mutta pysytteli hieman etäämmällä kamerasta, olisi pitänyt jäädä sitä väijymään hieman pitemmäksi aikaa.
Joutsenia on lennellyt yli ja niitä on pelloilla näkynyt valtavat määrät, kuten hanhia ja kurkiakin, vaikkakin suurin ryhmä mikä nähtiin oli varmasti pilkkijät Varjakassa, kyllä vaan oli väkeä liikkellä. Itse nautin, kun sai mennä metsässä lumikengillä kamera kaulassa, välillä pysähtyen kuuntelemaan ääniä, siinä pääsee ihminen irti kaikesta, on kun hyppäisi eri maailmaan pois kaikesta mieltä askarruttavasta.
Jotenkin tuntui elämä niin yksinkertaiselta, kun aamulla käveli yläkerrasta alas tupaan, joka yöllä oli hieman jäähtynyt, puuhellaan tulet ja verhot auki, luonnon telkkaria katsellen, kyllä mökillä on kiva puuhastella, kun pitää kantaa puita ja tehdä kaikenlaista, kun kaikki ei kuitenkaan ole ihan valmista, ihminen on luotu tekemään asioita, ei olemaan, näin ainakin minä ajattelen.
Ja pakkohan se oli merenjäällä käydä vähän käveleen, tosin ihan siinä rantojen tuntumassa, jossa tietää vettä olevan napaan asti :) Kaukana horisontissa jäänmurtaja töissään, kalastajat verkoilla, siinä vaan taas oli jotain entiselle rannikon asukkaalle ja merenkulkijalle. Kyllä ne ihmisen akut latautuu, kun pääsee irtaantuun kaikesta, saa nauttia luonnonrauhasta vailla kelloa, puuhastella vähän asioita, sytytellä tulia hellaan, saunaan ja grilliin. Kyllä sitä jo uusia retkisuunnitelmia piti alkaa tekemään ja sitähän ihmisen pitää tehdä, mistä nauttii :). Kaikenlaista kivaa siis mahtui viikonloppuun ja parasta oli nähdä pitkästä aikaa lapsiakin, vaikka ne aikuisia on kaikki, niin kyllä se ikäväkin vaivaa, toivottavasti taas pian nähdään ja kaukaisimmankin kanssa, joka ulkomailla asustaa. Taas jaksaa kuitenkin arkea ja jäädään odotteleen pääsiäistä, jokohan on tulva ajeluiden aika? -Markku-

Kommentit

Lähetä kommentti