Lippu liehuu toukokuussa

Tänään taas liehuvat liput saloissa, piti oikein alkaa miettimään, mitä kaikkea meillä onkaan toukokuussa, kun tuntuu, että liputuspäiviä on riittänyt? Vappuhan se aloittaa toukokuun liputuksen ja jollain tapaa myös kesäkauden, vaikka perinteisestihän vappuna palellaan, kuten tänäkin vuonna, mutta liput liehuvat ja ainakin nyt opiskelijat juhlivat ja mikseivät kaikki omalla tavallaan, ehkäpä jo hieman rauhallisemmin, mitä joskus aikoinaan.
On siinä aina jotakin niin hienoa kun Suomen lippu liehuu, joitakin sekin häiritsee, mutta kyllä minä ainakin sen verran kotimaastani tykkään ja isänmaallinen ihminen olen, että lippu salkoon, silloin kun se sinne kuuluu. Seuraavana vuorossa olikin sitten äitienpäivä, joka ehdottomasti ansaitsee liputuspäivän, äidithän meistä kaikista on huolehtinut ja vaikka omasta äidistä joutui luopumaan yli 15-vuotta sitten, niin ei se äitienpäivän arvoa himmennä. Heti seuraavana päivänä olikin sitten Eurooppa päivä, jolla ei itselle niin suurta merkitystä ole ollut, mutta ajat on nyt näyttänyt, että silläkin saralla jonkinlaista todellista yhtenäisyyttä löytyy tarpeen tullen. Seuraavana vuorossa olikin sitten J.V. Snellmanin päivä ja Suomalaisuuden päivä. Tästä voisikin sitten kirjoittaa pitkästi, tullaan jälleen aiheeseen, että jos nyt rakastat kotimaatasi, niin ei sinun tarvitse olla mikään ääriajattelija, meillä on upea maa, josta ainakin minä haluan pitää kiinni, vapaus liikkua ja mennä upeassa luonnossa, se on jotain, mitä kaikkialla ei ole.
Toukokuun aikanakin maailman tilanne on muuttunut valtavasti, tänään Kaatuneitten muistopäivänä historiallisen paljon Suomen osalta, nähtäväksi jää, tehtiinkö oikea päätös, mutta rauhaa rakastavana kansana uskoisin, että ei täällä kukaan halua muuta, kuin jatkaa tätä meidän elämää, upeissa puitteissa, jotka juuri nuo kaatuneet meille mahdollisti, vapaan maan ja toimivan yhteiskunnan, vaikka täällä nyt epäkohtia onkin, niin suuressa mittakaavassa asiat voisivat olla paljon huonomminkin ja minä ainakin vertaan asioita siihen, miten täällä saadaan elää. En tykkää kaikista liittoumista, mutta jokaisen kannattaa miettiä, miten toisaalta saat näiden ansiosta elää? Suomi ei mihinkää maahan olisi ollut hyökkäämässä, eikä hyökkää, mutta nämä on sen verran isoja asioita, että niitä saa miettiä ihan ne, jotka niillä töin ovat.
Minulle riittää tämä upea luonto, lämpimässä kodissa saa nukkua, ruokaa on pöydässä, töitä riittää ja siitä jotain maksetaankin, että välillä saa jopa hieman humputella tai ostaa jotain enemmän tai vähemmän tarpeellista, niin eiköhän täällä asiat aika hyvin ole, kun katsoo miten yhteiskunta voi romuttua hetkessä ja tämä tapahtuu Euroopassa 2020-luvulla.
Toivotaan nyt, että saadaan rauhassa jatkaa tätä meidän rauhallista elämää täällä, asiat on niin kauan hyvin, kun keskenäänkin on vara kötistä ja toki jokaisella on oikeus mielipiteensä sanoa, minä olen sen verran tylsä ihminen, etten lähde väitteleen oikeasta tai väärästä, tärkeintä, että ihmissuhteet säilyvät, ne on ne, jotka täällä lopulta jäljelle jää. Toukokuussa siis lippu liehuu, eikä nyt voi kiekkohulluna ihmisenä unohtaa Tampereella pelattavia jääkiekon MM-kisoja, olisihan se hieno nähdä finaalin jälkeen Suomen lippu korkeimmalla paikalla, mutta luulen, että se ei tänä vuonna ole tärkein asia, vaan se, että eri maat siellä kohtaa kaukalossa taistellen, mutta loppujen lopuksi hyvässä hengessä lajin yhdistäessä kaikkia. -Markku-

Kommentit