Unelmien liikuntapäivä

Tänään vietetään unelmien liikuntapäivää ja kuten teemapäivien tarkoitus on, niin nostaa asiaa esille, joten sitä voi viettää vaikka jokaisena päivänä. Yksilöitä ollaan ja jokaisella oma unelmien liikuntapäivä, itse tykkään, että on monenlaista, meillä kun vuodenajatkin vaihtuu, niin vaihtuu lajitkin ja se tuo mukavasti vaihtelua sitten liikkumiseenkin. Itselle tällä hetkellä mukavinta on pienimuotoinen retkeily, se vaan on vienyt jotenkin mukanaan, kun kävelee kamera kaulassa luonnossa ja milloin missäkin, joskus eteen osuu erilaisia eläimiä, joskus vanhoja taloja, tai ihan vain peltomaisemaa.
Retkillä mukavinta on, kun ikinä ei tiedä mitä vastaan tulee, se tuo siihen jonkinlaisen mielekkyyden mukaan, meistä kaikista kun ei ole, sellaiseen kellontarkkaan säännölliseen harjoitteluun, mieli on enempi seikkailijan, joka haluaa nähdä ja kokea, liikunta tulee siinä sitten vähän kuin bonuksena. Suomessa riittää polkuja ja reittejä, nähtävyyksiä, uskoisin, että jokaiselle löytyy jotain ja joskus voi mennä vaikka koskelle kuunteleen kohinaa ja rauhoittumaan työviikon päätteeksi.
Kohta on kesäkin ja jos ei nyt uimaan heti, niin koska istuit viimeksi laiturilla ja liotit varpaita vedessä, auringon paahtaessa kasvoja tai käärit housun lahkeet ylös ja kävelit pitkää hiekkarantaa vesirajassa, ihan tässä uppoutuu jo kesä haaveisiin, liikkuahan voi niin monella tapaa, kun on meitä ihmisiäkin :) Tulin valituksi työpaikan Tyhy ryhmään ja olen miettinyt paljon, mikä olisi ihmiselle sitä parasta hyvinvointia, mutta siinä ei ole kyllä yhtä tietä, itse lähtisin hakemaan elämyksiä, jotain jota ei ole ennen kokenut, kaikkia meitä on juoksutettu se 12 minuuttia Cooperin testissä ja aina sitä kysytään, miten meni ja olen vastannut, kuten Jaakko Teppo, että kahteentoista minuuttiin :) Ihminen kun pääsee kokeilemaan ja kokemaan jotain uutta, niin se innostus voi siitä sitten lähteä, joku hurahtaa maastopyöräilyyn, kun pääsee kokeilemaan sähkö Fatbikea, joku vesijuoksuun, retkeily on noussut suosituksi muillekkin, kuin itselle ja kun puhutaan työhyvinvoinnista, niin tottakait pitää nostaa esiin kulttuuri ja virkistystarjontakin, kaikille ei ole hyvinvointia ravata urheilukenttää ympäri, vaan sen voi saada jostain kivasta tapahtumastakin. Siinä on varmasti sovittamista, löytää kaikille mieluista, mutta onneksi vaihtoehtojakin riittää, eikä kaikkea kannata yhden kortin varaan rakentaa.
Mikä sitten olisi se oma unelmien liikuntapäivä, no jos uhrataan hetki mielikuvitukselle ja jokainen mietitään, mitä se olisi? Kyllä se itselle olisi patikointireitti veden äärellä, jossa sopivasti seikkailun makua ja itsensäkkin joutuisi laittamaan rajoille kunnon kanssa, välillä laavulle pysähtyen makkaranpaistoon, toki välillä myös kuvia ottaen, joten maisemat pitäisi olla kohdallaan ja mielellään myös eläimiä kuvattavaksi, jotain pienen karhunkierroksen tapaista. Reissun jälkeen hyvää ruokaa ja illalla voisi kellua kylpylässä pehmittämässä kipeitä paikkoja ja jos ei virta tähän lopu, niin sitten vaikka livemusiikkia jossain illan päätteeksi, olisi siinä yhdelle päivää ohjelmaa :) Ja nyt kun kaikki on miettinyt unelmien liikuntapäivän valmiiksi, niin ei muuta kuin toteuttamaan sellainen.
Ei siis ole yhtä oikeaa unelmien liikuntapäivää, vaan se on jokaisen omassa päässä ja jokainen voi siitä sellaisen tehdä ja mikset tekisi, ei muuta kuin unelmoimaan ja toteuttamaan, parasta se liikunta on silloin, kun se tuntuukin unelmien päivältä. Liikunnan iloa kaikille. -Markku-

Kommentit