Uima-allas pihalle

Siinä kohtaa kun elohopea kohoaa yli 30-asteen, niin sitä tällainen pakkasessa elämään tottunut alkaa kaipaamaan jotain viilennyskeinoa keholleen. Merenrantahan se paras olisi, mutta kun on nykyään vähän kaukana, eikä sitä näillä polttoainehinnoilla kovin kauaksi muutenkaan ajella. Uima-allas, siinähän se on ratkaisu ja sitten vaan verkkokauppoja selailemaan ja vertailemaan altaita. Sitten kohdalle osuu ohittamaton tarjous ja eikun tilaukseen, juhannus kärvistellään vielä helteessä odottaen allasta ja välillä pitää uida jo järvessäkin. Odotukset kasvaa alkuviikkoon, mutta maanantaina tuleekin sähköposti, että altaita ei olekkaan, vaikka se on maksettu ja siitä sähköpostikin tuli, no lämpö pääkopan sisällä kasvaa entisestään ja kun kauppa onneksi palauttaa rahat vielä samanpäivän aikana, niin uusi on nyt saatava nopeasti, ei tässä kukaan enään jaksa odottaa. Nyt edes hinnalla ei ole enään niin väliä, kunhan nyt altaan saa ja suunnataankin Seinäjoelle Minimaniin. No siinähän se nyt on justiinsa sopiva ja hintakin vielä tarjouksessa, niin eipä sitä tarvi pitempään miettiä, mutta millä täältä nyt roudaa tuollaisen hirmuisen paketin, kun ei se nyt ostoskärryihinkään mahdu? Myyjä tulee avuksi katsomaan allasta ja lupaa tulla sen auttamaan autoon asti, pitää kyllä kiittää nuorta naismyyjä asenteesta ja hyvästä palvelusta. Kuumassa autossakaan ei enään mieltänsä pahoita, nyt on allas kyydillä ja nyt se on varmaa, että kohta polskitaan.
Allas valmiina paikoillaan, mutta ihan ilman hikipisaroita ei tähän asti päästy, pientä askartelua siinä on, mutta ei mitään mahdotonta. Töistä oli suorastaan kiire kotia kasaamaan allasta, mittarissa +32, joten tsemppiä kasaamiseen tuli sitten kyllä siitä, vaikka kiireellä tätä ei haluttu pilata, tehdään nyt kunnolla kun on alettu ja lähtökohtana, että avojaloin pääsee kulkemaan, kulkematta nurmikon kautta.
Altaan paikaksi valikoituu terassin pääty, siihen paistaa aurinko melkein koko päivän ja se ei ole minkään tiellä, eikä itsekkään ole aivan näyteikkunassa, joten siitäpä sitten tuumasta toimeen :)
Aluksi ajan ruohonleikkurilla nurmikon altaan paikalta niin lyhyeksi, kun sen saa ja samalla on hyvä katsoa, että esim. käpyjä tms. ei jää alle, joten alue haravoidaan vielä hyvin läpi, koska ne tuntuu sitten altaan pohjassa ja pahimmillaan rikkovat sen.
Sitten vaan terassin kaidetta sahaamaan, siitä löytyykin sopiva tolppaväli kulkuaukolle ja sijoittelu alkaa hahmottumaan muillekkin, kuin allekirjoittaneelle. Käsisahalla kun sahailee helteessä, niin paidan saa kastumaan pienelläkin työllä, mutta kutsuuhan kohta allas, joten ei nyt valiteta kuumuutta :)
Jossain kohtaahan se nuukuus iskee ja alustaksi saa nyt kelvata kevytpeite, saa siihen oikeitakin alustoja, mutta toinen maksaa alle kympin ja toinen sitten viisi kymppiä. Sitten vaan allasta kasaamaan ohjekirjan mukaan ja malli alkaa hahmottumaan. Taivas alkaa näyttää vaan uhkaavalta ja jossain ukkonen jo kolisee, tuulikin yltyy ja mielessä mietin, että nyt pitää täyttö alkaa pian, muuten allas löytyy naapurin pihalta, on meinaan melkoinen purje, kun sopivasti sattuu.
Onneksi altaaseen saadaan vettä, ennen kuin ukkoskuuro on päällä ja nyt se ei enään liiku minnekkään, mutta pieni tauko tulee mm. allastikkaiden kasaamisessa, tosin taivaalta tulee nyt täyttöapua, kuin saavista kaatamalla. Portaat pitää vielä modifioida sopivaksi, kun ne on tehty oletuksena, että molemmat päät on samalla tasolla, mutta nyt toinen pää sovitetaan terassille sopivaksi, siitä selvitään rautasahalla ja porakoneella.
Lopputulokseen olen tyytyväinen, se istuu sihen, niin kuin oli ajatuskin ja pienellä mielikuvituksella voi kuvitella astuvansa laiturilta tikkaita pitkin veteen, kannattaa siis uhrata hetki suunnittelulle, eikä vain "heittää" allasta jonnekkin. Nyt pääsee sitten paljain jaloin kulkemaan suihkun ja altaan väliä, kuivatella voi terassilla ja tässä kun varjon alla aloin tätä tekstiä kirjoittelemaan, niin alkaakin mieli tehdä polskimaan :) Kohta alkaa lomakin ja mielikuvissa käyn tietenkin jokainen aamu aamu-uinnilla, nautin puristettua appelsiinimehua lasillisen ja syön hedelmiä aamupalaksi :) No ainakin allas tulee olemaan käytössä, sen on jo alkupäivät näyttänyt, nähtäväksi jää kuinka pitkään käyttö jatkuu, mutta nyt sitten ainakin löytyy läheltä paikka, jossa viilentyä, muutama satanen siihen meni, mutta vaikuttaa se sen arvoiseltakin :) -Markku-

Kommentit