Wasalinen Aurora Botnialla

Moni minunkin ikäpolven ihminen muistaa entiset Vaasanlaivat, reissuja on tehty merenkurkussa vuosikymmeniä, ne on olleet hetken tauolla, mutta nyt matkaa taitetaan Wasalinen uudella Aurora Botnia aluksella, joka on käsittääkseni uusin risteilijä Suomen laivaliikenteessä. Itsekin olen seurannut aluksen valmistumista mielenkiinnolla, se on moderni ilmeeltään, kuin myös teknisiltä ratkaisuiltaan, se voi toimia erilaisilla polttoaineilla yms. mutta jätän teknisen esittelyn ammattilaisille ja kerron matkakokemukseni uudelta hienolta laivalta. Ensinhän sitä alkaa haaveilemaan laivalle menosta, sitten mielikuvissa on jo siellä ja sitten varataan matka. Varaaminenhan tapahtuu nykyään helposti wasalinen nettisivujen kautta, jossa varataan matka ja tarvittavat lisäpalvelut, aina Ala Carte ruokailua myöden, kannattaa ladata myös mobiilisovellus puhelimeen, jolloin käyttöön saa QR-koodin, joka helpottaa asioiden sujumista paljon mm. chek-in tapahtuu suoraan automaattiin, sillä saa tulostettua laivalla hytinavaimet yms. Mutta mennäänpä itse matkalle, satamaan on hyvät opasteet Vaasassa ja sinne löytää ilman navigaattoriakin, toki senkin voi halutessaan päälle laittaa, parkkipaikkoja löytyy hyvin ja ollaan jopa hyvissäajoin paikalla, kun aikanaanhan sitä matkaan lähdetään :) Chek-in menee meillä siis nopeasti, kun on se qr-koodi, jotain kysytään sentään virkailijalta, joka meille hyvät huomenet toivottaa hymyillen. Hetki odotellaan ja sitten ovet avautuvat laivaan nousua varten, mielessä jo aamukahvit ja laivan notkuvat pöydät.
Ruokapaikoilta näkee kivasti merelle, mutta palataan ruokailuun vähän myöhemmin. Laivaan astuessa vastassa on heti info-piste, joka on juuri oikealla paikalla, on vaikeaa, jos info-pistettä pitää hakea ympäri laivaa, yleensä sitä neuvoa tarvitaan heti ja tuossa sitä saa, vastassa jälleen hymyileviä kasvoja hyvällä asiakaspalvelulla. Tulostamme heti alkuun hytin avaimet, että saadaan matkatavarat sinne ja ehditään kannelle vielä katsomaan laivan lähtö satamasta.
Hytin oven avatessa tulee heti sanotuksi wau, kaikki on uutta ja hienoa, tykkään värimaailmasta ja siinäpä on kaikki, mitä päiväristeilyn aikana voi tarvia ja kyllähän tässä matkustaisi useammankin päivän :) Muutama karkkikin on jätetty pöydälle ja saa laittaa suun makeaksi heti.
Merellä lähdetään ja nyt kahvihammasta kolottaa jo niin paljon, että on aika etsiä kahvila ja helpostihan se löytyykin, kaikki on niin hienoa, että tuntee nauttivansa oikeasta glamourista päivän ja onhan tässä kesälomakin päättymässä, joten otetaan nautinnosta kaikki irti. Herkullinen katkarapuleipä on minulle ohittamaton paikka ja kun istun sellaisen kanssa aamukahvilla katsellen Vaasan saaristoa ikkunapaikalta laivan kahvilasta, niin enpä sillä hetkellä enempää voisi toivoakkaan.
Kahvin jälkeen suuntaamme aurinkokannelle nauttimaan meri-ilmasta ja auringosta, on siinä jotain niin upeaa katsella laivan menoa merellä, alus on hiljainen ja kyyti tasaista, eihän täältä meinaa malttaa pois lähteä, mutta puoliso haluaa kauppaankin, toki itsekin sinne halusin ja kaupan auettua yhdeksältä suuntaamme sinne. Sen verran parfyymi tuoksuu jo ovella, että vähän parempaa tuoksua lähtee minunkin mukaan, samoin karkkia ja jotain pientä, kauppa ei mikään valtavan iso ole, mutta aina siellä jotain erilaista on ja ehkä se kuuluu matkaan, että jotain sieltä ostetaan.
Minä seurailen laivan infoa taulua, aina kun siitä ohi kävellään ja hups, mehän ollaankin jo pian Uumajassa, matka taittuu huomaamatta, paitsi nälkähän tässä jo kurnii ja odotellaan kohta alkavaa pöytävarausta, joka alkaa heti kohta Uumajasta lähdön jälkeen. Laivan buffet ruokailu monelle varmasti se yksi kohokohtia, mutta minä halusin nyt varata pöydän Ala Cartesta ja se osoittautui kyllä hyväksi ratkaisuksi, jos kaipaa vähän rauhallisempaa ruokailua, niin silloin se on oikea valinta. Tässä kohtaa pitää kyllä kiittää Ala Carten henkilökuntaa, joka teki meidän ruokailusta unohtumattoman, todella ystävällinen palvelu, pienellä huumorilla ja hymyllä, lähtien pöytävalinnasta, että saimme katsella ikkunasta merellä, samalla kun meille kannettiin ruokaa pöytään, huolehtien että kaikea varmasti on. Päivän menu alku- pää- ja jälkiruokineen tuli nautittua merta katsellen, nauttien hyvästä ruuasta ja tietty myös seurasta, hetki jotain spesiaalia lomapäivään ja sitähän ihmiset varmasti laivalta hakevat, jotain erilaista, elämyksiä, kokemuksia ja nautiskelua ja sen me ainakin saimme.
Kattavan menun jälkeen malttoi istua hetken ihan rauhassakin ja tähän laivan pubi tarjoaa loistavat puitteet, paikkoja on paljon, halutessaan voi tilata vähän virvokkeita, kahvia tms. oman maun mukaan, tai vain katsella ikkunapaikoilta laivan keulaa ja menosuuntaa, bändejäkin esiintyy, tällä kertaa vain ei sattunut meidän kohdalle.
Kotimatkalla alkoi jo meri-ilma ja ruuat tehdä tehtävänsä ja alkoi hieman jo väsykin painaa, joten chillailtiin kannella tai katseltiin sisältä laivan menoa, sitä kun pääsi aina melkeinpä ikkunapaikalle, kahvitkin maistuivat vielä ennen odottavaa automatkaa kotia. Upea päivä upealla uudella laivalla, me ainakin saatiin se, mitä haluttiin ja odotettiin, nautiskelua, elämyksiä ja kokemuksia, siitä iso kiitos henkilökunnalle, se päivä kun lähtee jo siitä liikkeelle, että vastassa on iloinen asiakaspalvelija ja se jatkuu koko päivän laivallakin, aina laivasta poistumiseen asti, jossa toivotetaan tervetuloa uudelleen ja tuon toivotuksen minäkin aion käyttää :) -Markku-

Kommentit

  1. Ihanasti kirjoitat työpaikastani, tervetuloa uudelleen! Ja niin kiva lukea että olette viihtyneet laivallamme!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti