Miksi et sijoittaisi itseesi?

Tässä kun tätä jonkinlaista hyvinvointi ja painonpudotus projektia on aloitellut, niin kuulin aiheeseen liittyvän kommentin, "kannattaako sitä niinkin mukavaa ihmistä, kuin itseään kiusata"? Tämä toki hieman pilkettä silmäkulmassa sanottu :) No se on toki totta, että alkuun se voi tuntua vähän kurjemmalta elämältä, mutta eihän sen tarvitse kurjaa olla, valintoja pitää vain tehdä tarkemmin ja herkutella vähän harvemmin. Käänsin asian itselleni toisinpäin, miksi en sijoittaisi itseeni? En suinkaan aio kiusata itseäni, päinvastoin aion satsata nyt hyvinvointiin ja niin, miksi et sijoittaisi itseesi? Painonpudotuksen tueksi lääkäri tarjosi ensimmäistä kertaa lääkettä, joka tuntui hieman kalliilta, en tiedä raaskiiko tuota nyt kuitenkaan...? Jos on tupakoinnin lopettanut vuonna 1996, askin hinta lienee noin kympin luokkaa tänäpäivänä, niin siinä rahastossa pitäisi olla jo sievoinen summa, jos lääke maksaa kuukaudessa noin auton tankkauksen verran, niin miksi en sijoittaisi itseeni? Niinpä, tottakait nyt sitten sijoitin ja toivon saavani itsestäni uuden vaihteen esille, onhan hoidon jatkumiselle jopa ehto, 12-viikkoa ja painon pitää tippua 5%, minulla on siis tavoite, 12-viikkoa ja eipä se parempaan aikaan voisi sattuakkaan, jouluun kun on neljä kuukautta, niin edes se ei ole asiaa sotkemassa.
Itse uskon vain ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, ei se paino tipu, jos kaikki muu on pielessä, toki jos oikein kurjaa on, niin ehkä sitten, mutta yleisesti ei. Hyvinvointiin voi sijoittaa mitään maksamattakin, hakeudu vaikka rantaan kivalle paikalle ja nauti, voihan toki ostaa matkankin ja nauttia vähän kauempana, mutta onnistuu yleensä lähelläkin. Tee asioita joista nautit, se lienee itseensä sijoittamista, kuten nuorten miesten nukkuminenkin, on kuin laittaisi rahaa pankkiin.
Kenenkään painonpudotus ei siihen kaadu, jos vaikka sunnuntaina käyt kahvilassa ja tilaat cappuccinon, mieltä se parantaa ja ehkäpä taas maanantaina jaksat paremmin syödä vaikka sitten sitä hieman keveämpää ruokaa, kun olet saanut edellisenä päivänä nauttia jotain hyvää. Elämä on varmaan 90% arkea, suo siis itsellesi hieman juhlaakin, oikealla tavalla, minun kohdalla tähän muutoksen sopivalla tavalla.
Liikuntaharrastuksiin voi varmaan sijoittaa niin paljon, kuin haluaa, vaikka suurin sijoitus taitaa olla se, että menet vaikkapa sinne kuntopolulle. Omistan lenkkarit, verkkarit, teknisen paidan ja jotain siltä väliltä, polkupyörän ja jopa kypärän siihen liittyen, minun ei siis ole pakko ostaa mitään voidakseni harrastaa liikuntaa, vaikkakin aion syksyn pimeyden ja sateiden vallatessa maiseman, sijoittaa siihen salikortin verran, kenties jopa vesijuoksu minut tavoittaa :) Noo liikuntaa palveluineen on meille paljon tarjolla ja minusta siitä maksaminenkaan harvoin menee hukkaan, terveyttä et valitettavasti voi ostaa, kaikille sairauksille emme mitään voi, mutta parempaa oloa sitä kautta on mahdollista ostaa ja miksipä ei, jos se mahdollista on.
Ruuan alkulähteellä, paitsi että se on hyvää, siellä on myös komiaa ja tässä pitää nyt alkaa vähän ruokaremonttiinkin satsaamaan ja parempia valintoja tekemään, iso kiitos niille, jotka ruokaa vielä tuottavat ja ainakin itse olen valmis maksamaan lähiruuasta, vaikka sen muutaman euron enemmän. No tämä oli tämän päivän pohdintaa, tästä alkaa alkuun 12-viikon matka, minä sijoitan nyt mieluummin itseeni, kuin sukeltaviin pörssikursseihin, terveyttä ei tosiaan voi ostaa, mutta hyvinvointia voi, joka on toivottavasti sijoitus tulevaisuuteen.
Elämä on kuitenkin matka vailla määränpäätä, josta kuuluu nauttia parhaansa mukaan, sijoitit siihen rahaa taikka ei, mutta nauttia pitää, silloin sijoitat itseesi ja yleensä sitä myöden myös muihin lähimmäisiisi. Otetaan siis muutos haasteena, koitetaan tehdä siitä kivaa ja nauttia toivon mukaan hyvistä tuloksista :) -Markku-

Kommentit

  1. Jokainen elämäntapamuutos lähtee sisältäpäin. Ainakin näin pitää olla, jos sen haluaa onnistuvan. Niin miksipä ei sijoittaisi itseen sitten? Saa painonpudotuksestakin nauttia.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti