Uusivuosi on aina uusi mahdollisuus

Tämän vuoden päivät alkavat olemaan jo vähänä, kun joulukin on taas edessäpäin. Jotenkin sitä aina mielessään tekee jonkinlaisen vuosikatsauksen, kuluneeseen vuoteen. Liian tarkkaa analyysiä tuskin kannattaa tehdä, mutta aina olen tykännyt jotenkin puntaroida, mikä onnistui, mikä ei? Jälkimmäistä on turha miettiä liikaa, mutta jos jokin on ollut pielessä, niin ainahan sellaiset asiat kannattaa yrittää sitten tulevana vuonna korjata.
Itse olen aina tykännyt uudestavuodesta, kaikki siintää taas edessä, kuin kevät aurinko, pitkä pimeä syksy jää pikkuhiljaa taakse. Tuntuu kuin kaikki alkaisi lähes alusta, tästä lähdetään laskettelemaan uutta vuotta eteenpäin. Itseasiassa tässä on jo jonkin aikaa ollut katse tulevassa vuodessa ja jotain on jo tulevalle vuodelle tullut tehtyäkin:) En liian suuria lupauksia ole enään vuosiin tehnyt, mutta eihän se ole uusi vuosikaan, jos ei jokin ohjelma ala minulla. Siispä odotellaan loppiaisena uusia ruoka-ohjeita, menin jo ilmoittautumaan jonkinlaiseen nettivalmennukseen ja kokeillaan taas jotain uutta:) Seuraavat kahdeksan viikkoa syödään sitten ohjeiden mukaan ja toiveissa ainakin on, että muutama kilo jää alkuvuoteen. Keväälle olisi tarkoitus hankkia sitten sähköpyörää alle ja yhdistää töissä kulkeminen ja kuntoilu, toki haaveissa viikonlopun vähän pitemmätkin lenkit.
Vaikka tässä on alkuvuotta jo kovasti itsekin suunnitellut, niin liikaa sitä ei kannata suunnitella. Ei kannata katsoa koko koivukujan päähän heti, vaan mennä jokainen puunväli omanaan ja nauttia vuoden kestävästä matkasta. Aina tulee jotain muuttujia, joita ei voi ennakoida, joten kaikkea ei kannata etukäteen miettiä. Itse ajattelen, että pitää vaan lähteä tekemään asioita ja toivoa, että ne johtaa sitten parempaan, koska ainahan me parempaa vuotta toivotamme ja odotamme. Vaikka vuosi kuluu nykyään kiihtyvään tahtiin, niin se on kuitenkin pitkäkin aika, eikä kaiken kannata odottaa tapahtuvan heti, maltti on valttia tässäkin asiassa:) Ja jos nyt joulun aikaan on vähän sortunut syömään ja kenties hieman rennommin ottamaankin, niin ratkaisevaa on se, mitä tapahtuu uudenvuoden ja joulun välillä, ei sillä mitä tapahtuu joulun ja uudenvuoden välillä.
Luonto onneksi on aina meidän puolella, kun uuttavuotta lähdetään kulkemaan. Pian se jo hanki helmeilee, aurinko alkaa lämmittämään poskipäitä, räystäiltä alkaa vesipisarat tippaseen. Kannattaa siis tehdä pieni katsaus kuluneeseen, miettiä mitä voisi tehdä toisin, jos siinä kaikki ei ole pelkkää ruusuilla tanssimista ja alkaa hiljalleen korjaamaan asioita. Itse olen ainakin ladannut ajatusta jo tulevaan, tässä loppuvuodesta kun piti tuo korona sairastaa, eikä kunto ole aivan palautunut, niin on ollut aikaa miettiä ja kehitellä ajatusta, mitä sitä tulavana vuonna haluaa tehdä.
Tässä vaiheessa haluan kiittää teitä kaikkia lukijoita ja seuraajia, monenlaista retkeä on tällekkin vuodelle tehty ja aina sitä jokunen juttukin on tullut raapaistua. Vaikka näitä omaksi iloksi kirjoitteleekin, niin kyllähän totuus kuitenkin on, että kirjoittaja elää lukijoista, ei rahallisesti, vaan saadulla kannustuksella ja sillä, että joku näitä juttuja jaksaa aina lukeakin:) Katsotaan millaisiin seikkailuihin ensi vuonna päädytään, juttuja ja kuvia on luvassa jokatapauksessa. Kiitoksia ja Hyvää Uutta Vuotta jokaiselle! -Markku-

Kommentit