Hyvää Ystävänpäivää

Vaikka en aina näihin teemapäiviin sytykkään, niin ystävänpäivä on yksi niistä joista tykkään. Ystävänpäivä on jokainen päivä, mutta tällainen päivä muistuttaa meitä aina ystävyyden tärkeydestä ja merkityksestä. Viimevuodet on ollut haastavia varmasti monellekkin, maailmantilanne on pahasti sekaisin ja kukin kokee ne omalla tavallaan. Silloin ystävyys nousee arvoonsa, kuka meitä vaikeina aikoina aina kannattalee, muut kuin ystävät ja tottakait läheiset.
Ystäviä tulee ja menee elämän aikana, aina sieltä ihan lapsuudesta asti, jotkut säilyvät ystävinä koko elämän, oikeastaan jollain tapaa kaikki, ainakin näin some aikakaudella. Aina tulee vastaan joku ystävä lapsuudesta, nuoruudesta, tästä meidän matkamme varrelta. Elämä on meitä kuljettanut vähän eripuolille, mutta ei se ystävyys minnekkään ole kadonnut, nykyään näkee vaan vähän harvemmin:)
Meillä kaikilla on elämässä vaikeita aikoja välillä, niin on ollut minullakin, välillä on oltu pohjalla ja kerran sillä hetkellä tulin ostaneeksi tuollaisen tyynyn sohvalle, se muistutti joka päivä ystävistä. Ystävät astuivat silloinkin tueksi, olen siitä aina kiitollinen, vaikka välillä on lähes huono omatunto, kun pitäisi pitää enemmän yhteyttä, vaalia sitä ystävyyttä, mutta tiedän sen ystävyyden olevan olemassa, siihen voi aina luottaa.
Kahvit hyvän ystävän kanssa vaikkapa nuotiolla, niin mikäpä sen hienompaa, siinä se yleensä juttukin luistaa ja näin kun alkaa tätä ikääkin kertymään, niin yleensähän sitä ollaan jo muisteloissa enimmäkseen:)
Ja saattaahan sitä käydä vähän hienommassakin paikassa joskus kahvilla ystävän kanssa, jos ei niin tuosta savuntuoksusta piittaa:) Tämä päivä muistuttaa myös jollain tapaa aina yksinäisyydestäkin, meillä on valitettavasti paljon niitäkin ihmisiä, jotka ovat yksin. Joillekkin se muutamankin sanan vaihto voi merkitä paljon ja olla päivän ainoa jutteluhetki, ei siis olla mörköjä, vaan jutellaan, kun sellainen paikka on. Ystävyydestä saa lukea lehdistä, millainen on hyvä ystävä jne. eiköhän sen kaikki tiedä itse, millainen on hyvä ystävä. Itselle oli suuri hyppy tuntemattomaan, kun muutin uudelle paikkakunnalle noin puolitoista vuotta sitten. Suoraan sanottuna tuntui pahaltakin jättää ystävät, mutta elämässä on paljon asioita ja tiedän, ettei me minnekkään ole kadottu, välimatkaa on vain vähän enemmän. Työn kautta on tullut valtavasti uusia ystäviä ja tuttuja, minä kun en osaa mieltää työkavereita vain työkavereiksi, vaan pidän ystävinä. Se on toki jokaisen oma valinta, haluaako pitää sitä ystävyytenä vai työkaveruutena. Kuten jo aiemmin tuli mainittua, matkan varrelle mahtuu paljon ystäviä, tällaisena päivänä voi oikeastaan sanoa vain Kiitos! Kiitos ystävyydestä teille kaikille ja toivon oikein mukavaa Ystävänpäivää jokaiselle ja ystävää jokaiselle. -Markku-

Kommentit