Työsuhdepyörä

Niin se maailma muuttuu ja siinä missä ennen saatiin ns. "työsuhdeturbo", autosta siis kyse, niin nykyään saadaan työsuhdepyörä. Pyöräetu laajenee nyt vauhdilla työnantajilla ja tässä kohtaa voi jo kiittää omaani, Ilmajoen kuntaa, joka pienehkönä kuntana oli kuitenkin eturintamassa ottamassa tämän edun käyttöön työntekijöilleen. Itsekin olen kunnan TYHY-ryhmässä saanut olla asiaa edistämässä ja oman pyörän laitoin tilaukseen heti, kun se oli mahdollista. Pyörä maksellaan osissa, summa pidätetään palkasta ja hyötynä tulee veroetu, jonka pyörästä saa, mutta itse näen suurimpana etuna sen, että monelle se nimenomaan mahdollistaa vielä hieman hintavan sähköpyöränkin hankinnan. Jos joku, niin tämä on minusta sellainen win win tilanne, jossa työantaja tarjoaa edun, mutta saa työntekijät liikkumaan, parantamaan kuntoaan ja voimaan paremmin:) se myös sitouttaa työntekijöitä, vaikka sen halutessaan voi lunastaa poiskin, jos siltä tuntuu.
Omaksi pyöräksi valikoitui Helkama FE584 sähköfatbike, noo oli koeajopäivät, jossa pääsi tuollaista kokeilemaan, tuttu esittelijä paikalla ja se oli myyty sillä hetkellä:) Tosin minähän en ostaa mitään, jos en yön yli nuku, joten pyörä lähti tilaukseen vasta seuraavana päivänä. Vähän sitä joutui hinnan puolesta miettimään, mutta liikaa ei kannata, se on vain satanen kuussa ja bruttona, nettona pääsee vähän vähemmällä:) No oikeasti kun mietin asiaa, tässä tulee tänävuonna 30-vuotta täyteen elämää kipusairauden kanssa, ihan ehjiä ei enään olla, joistakin asioista on tullut vähän haastavampia, kuten pyöräilystä ja sitten sinulle tehdään tällainen kädenojennus, niin miksipä ei?
Päätös on nyt jo osoittautunut ihan oikeaksi, kyllä se olo on vieläkin kuin pikkupojalla, joka uuden pyörän saa. Siinä saa myös jotain, mitä on vaikea selittää, mutta sanotaan, että jos sinulta on jotain otettu pois, mutta saat sen takaisin, mahdollisuuden tehdä sitä mistä nautit ja josta tykkäät, niin kutakuinkin niin:) Elämää kun on jo takana, lapset ovat aikuisia ja jollakin tapaa se elämä on stabiili, niin parastahan ihmiselle on kokea jonkinlaista elämystä ja sitä tuollaisella kyllä saa. Työsuhdepyörän voi hankkia mistä vaan, se tulee kuitenkin aina jonkun yrityksen kautta, meidän tapauksessa se oli GoByBike, jonka sivuilta löytyy paljon infoa asiasta, joten en ala sitä tähän uudelleen kirjoittamaan. Hieman tarvitaan allekirjoituksia puolin ja toisin ja kun se on selvää, niin pyörä voidaan luovuttaa ja se on sinun käytössä ja mainittakoon, että se on vapaasti käytössä, ei siis tarvitse pakosta ajaa työmatkaa sillä. Itse päätin nyt kuitenkin pyörällä alkaa töissä kulkemaan, onhan se jotain erilaista ja aamulla herää mukavasti ja lähtee kroppa käyntiin, kun taas iltapäivällä saa liikettä päivän toimistossa istumisen jälkeen ja kivasti siinä myös työasiat unohtuu välille. Matkaa tulee päivässä vähän vajaa 20-km ja onhan siinä puolensa, kun olet neljän aikaan kotona ja päivän työt ja liikunta on jo suoritettu:)
Tällaiselle luonnosliikkujalle fatbike on unelma kampe pehmeillä sorateillä ja kun sähkö vielä avustaa, niin ei tarvitse aivan kieli poskella mennä henkihieverissä. Itse olen tunnustettavasti joissain asioissa vähän ns. vanhanliiton ihmisiä ja ollut vähän sähköpyörää vastaan, kyllähän sitä nyt jokainen polkee normaalillakin, mutta kyllä tuo sähkö suo meille monelle sen mahdollisuuden mennä terveellä tasolla ja voin kyllä liputtaa nyt ehdottomasti sähköpyörän puolesta, joka kokee sellaista tarvitsevan.
Pyhäaamun linturetkikin taittuu nyt mukavasti pyörällä, näkeehän siinä ja kuulee jo matkalla huomattavasti enemmän, kuin autolla ja jääpähän joku litra dieseliä palamatta:)
Huoltoa ja pesuahan pyörä vaatii, kun sillä rapakossa ryvetään, itse kävin ostamassa heti alkuun tuollaisen setin, jossa on kaikki pyörän pesuun tarvittava. Varusteet kannattaa myös ottaa heti kunnolliset ja suurimman osan saa sisällytettyä pyöräetu sopimukseen, aina kypärää myöden. Ajovaatteisiin voi sijoittaa haluamansa summan, muotoillaan nyt vaikka niin, että penkillä istumisen tuomaa tunnetta ei sähköpyöräkään poista, mutta kaupasta löytyy vaatteita, joissa on pehmikepaloja sopivassa paikassa:)
Pyörällä on suorastaan innostunut ajelemaan ja yhteenvetona voisi todeta, että tämä on hieno kädenojennus työnantajalta, joka varmasti saa tyytyväisen työntekijän mahdollisimman monena aamuna pyörällä töihin. Itselle tämä on ollut vuosien haave, joka nyt toteutui, joten tässä ei tällainen keski-ikäinenkään meinaa pysyä paikallaan, mutta kesä ja parhaat pyöräilykelithän meillä on edessä päin. Kaikille hienoja pyöräilyhetkiä, elämyksiä, kokemuksia jne. Työnantajille mietittäväksi win win tilanne, työntekijöille Antakaa mennä vaan:) -Markku-

Kommentit