Syksyinen tonnikalapasta

Mennäänpäs pitkästä aikaa myös keittiöön tässä blogissa, ruuanlaittoahan ei suinkaan ole lopetettu, päinvastoin lihaton lokakuu on sitä lisännyt, tai ainakin pakottanut keksimään jotain uutta.
Näin syksyn ja kelien jähtymisen myötähän sitä mielellään alkaa valmistamaan tällaisia uuniruokia, tuleepahan vähän lämpöä tupaankin. Mutta miten päästään siihen, että jotain kuvanmukaista saadaan uunista ulos, niin mennäänpä itse asiaan.
Inspiraatiotahan voi ottaa vaikka pihapuista, joissa ainakin vaahterassa ja pihlajassa on väriä, itse asiassa aikalailla noiden paprikoiden värit, joten ne sopii hyvin tähän. Pilkotaan paprikat valmiiksi ja kaveriksi sipulia, vähän oman maun mukaan, minä valitsin suurimman minkä keittiöstä löysin.
Pistetään pannulle "sopivan" kokoinen voinokare, kun eihän me mitään margariinia käytetä, kun hyvää tehdään:) Näitä voi kuullotella hetken ja lisätä sitten joukkoon pari purkkia tonnikalaa, mieluusti öljyssä sekin, voi se olla vedessäkin, mutta maku siitä kärsii.En kyllä muistanutkaan, millaista on tehdä tonnikalaa ruokaa, kun talossa on kissa viettämässä syyslomaa:) Sitten sekaan vielä paseerattua tomaattia, niitäkin löytyy maustettuna, joten päädyin ehdottomasti valkosipuliin. Sitä voi olla noin 500-800g ei se ole niin justiinsa, purkin voi huuhtaista vedellä ja kaataa sekaan, niin pastasta saadaan vähän mehukkaampaa.
Näitä voi hetken sekoitella ja antaa vaikka sen kiehahtaa, jättää hetkeksi maustumaan, kun etsii uunivuokaa kaapista, tai mistä se nyt kenelläkin löytyy. Mausteita voi laittaa oman maun mukaan, itse luotan pitkälti suolaan, kun hyvät aineet on jo aiemmin lisätty.
Sitten vain pastat vuokaan, itse olen laittanut 500g ja lajikkeitahan löytyy, oma suosikki on gnocchi pasta, mutta lähestulkoon kaikkihan käy.
Sitten vain sekoitellaan ainekset, siis kaikki mitä pannulla oli ja ne pastat.
Päälle voi kaadella pari purkkia vaikka Valion ruokakermaa, mutta maustettua kuitenkin ja taas oman maun mukaan, toki kippari kuulostaakin niin hyvältä ja sitä se kyllä olikin, parasta, mitä itse olen kokeillut:)
Pintaan kun heittää vielä pussillisen juustoraastetta, niin saadaan kaunis väri ja kyllähän se kuori lähes parasta tuossa on. Sitten vain vuoka uuniin 175 asteeseen, uunihan meillä onkin jo lämmin, se kannattaa laittaa jossain kohtaa, jopa melko alussa, kun ei tuossa nyt kovin kauaa muussa mene. Annetaan kypsyä 45-minuuttia ja nostetaan se noin 10-minuutiksi vetäytymään, se kannattaa tehdä, vaikka tuoksu houkuttaisi aloittamaan ruokailun välittömästi, sitähän ei tähän saa, kuin kuvailemalla, mutta hyvä se on. Annostahan voi suhteuttaa, mutta kyllä tästä kaksi ihmistä pari päivää syö ja kokki vielä päivän eväänäkin. Kohtalaisen helppo valmistaa, onnistuu vaikkei mikään masterchef olekkaan ja pääasia, että maistuu hyvältä. -Markku-

Kommentit