Hyvää Joulua

On taas aika toivottaa hyvää joulua, vuosi vuodelta se on aina nopeammin vastassa ja yllättää, kuin ensimmäiset liukkaat syksyllä. Pitäisi vielä sitä ja tätä, noo ei oikeasti tarvitse, sen verran on jo kokemusta näistä jouluista, että vähemmälläkin tohotuksella pärjää. Välillä miettii, että onko koko hyvän joulun toivotus pelkkä kliseinen sanonta? Maailmalta kuuluu, kuten kotimaastakin vain huonoja uutisia, tuntuu että ihmiskunta ei ole oppinut mitään, se käy mieluummin sotaa, kuin haluaa oikeasti rauhaa, kuten kaikki toivottavat. Pitää muistaa, että kaikkien näiden ikävien asioiden takana on ihmiset, niin miksi ei oikeasti voitaisi haluta sitä rauhaa? Kotimaassa ei sentään sodita, muuta kuin sanallisesti ja lakkoillen, voisi ajatella, että meillä on kuitenkin asiat aika hyvin, jos on varaa tuollaiseen? Koska haluan oikeasti toivottaa kaikille Hyvää Joulua, niin jättäkäämme nämä suuremmat suhdanteet joidenkin muiden päätettäväksi ja heillekkin mielellään sitten joulun jälkeen.
Itse jaksan aina uskoa, että hyvä lopulta voittaa ja parasta tässä maailmassa on hyvät teot. Vaikeina aikoina niiden merkitys kasvaa ja ne on ne, jotka täällä lopulta vain merkitsee. Minä sain tyttären tekemät villasukat jo ennakkoon lahjaksi, kun ei aattona nähdä ja ne lämmittää todella mieltä, varmasti jalkojakin, mutta tässä oli jotain sellaista, mitä arvostan paljon. Ei ole ihan helpolla tytärkään elämässä päässyt, mutta kiva että on jaksanut isäukolle sukat kutoa:) Mikä olisikaan parempi kuva niissä, kuin Sulo Vilen:) Työkaverin sanoja lainaten "sinäkin taidat olla oman elämän Sulo Vilen". Se varmaan pitää paikkaansa, monenlaista tässä elämässä on tullut tehtyä ja uskokaa, että meillä on paljon sellaisia Sulo Vileneitä. On paljon sellaisia ihmisiä, jotka tekevät hyviä tekoja, hyväntahtoisia arjensankareita, joista ei juuri meteliä pidetä, enkä nyt itseäni tälle jalustalle ole nostamassa, mutta sellaisi on oikeasti paljon. Joulu on hyviä tekoja ja niitä voi jokainen tehdä itselleen sopivassa mittakaavassa. Ei tarvitse mennä ostamaan mitään kallista, mutta voi tehdä tekoja, joilla on toiselle iso merkitys.
Nyky jouluun kuuluu väistämättä kaupallisuuskin ja eiköhän omanikin ikäluokka sitä sukupolvea ole, joka odotti aina niitä paketteja, mieluusti kovia sellaisia, koska pehmeä oli yleensä kirjava kerrasto, tai villapaita. Siinäkin huomaa tulleensa aikuiseksi, kun ne pehmeätkin paketit tuntuu kivalta nykyään. Lapsille se oma aika suotakoon, että niitä lahjoja saadaan ja toivottavasti kaikki saisi jotain, onneksi meillä on keräyksiä yms. että ainakin yritetään saada kaikille jotain.
Kuten laulussa lauletaan, vanhakin nyt nuortuu, kuin lapsi leikkimään ja sitähän se joulu osittain onkin, että heittäydytään vähän lapsenmielisiksi ja mukaan siihen johonkin sellaiseen satuun, mitä ei oikeastaan ole, mutta on sitten kuitenkin:) Pitihän minunkin joulupukki ripustaa tikkaille katsomaan, että ollaanko siellä kotona kiltisti:) Kumisaappaat jalassa kuuraisilla metallitikkailla, niin voin sanoa, että sen verran lipsui, että joulusta olisi saattanut tulla todella rauhallinen joulu. Koputetaan päätä, siis puuta, että alas tultiin normaalisti, eikä mitään ole kipsattu.
Tulevan joulun valvomista helpottaa saapuva täysikuu, joka toivottavasti tarjoaa meille upean jouluisen maiseman. Näyttää nyt siltä, että sulavan lumipeitteen päälle saadaan viimehetkillä sitten uutta lunta ja puitteet pitäisi olla kohdallaan. Itse odotan kynttilöiden sytyttämistä haudoille ja mikä kauniimpaa, jos sen saa tehdä kuunvalossa ja antaa ajan pysähtyä. Hetki muistelua täältä jo poisnukkuneille läheisille. Näillä sanoilla haluan toivottaa kaikille Hyvää Joulua, tehdään toisille hyviä asioita ja autetaan niitä, jotka apua tarvitsevat. -Markku-

Kommentit